Om Hertz

Hertz är Sveriges största hyrbilsföretag med 220 kontor på 125 orter. Hos oss kan du bland annat hyra personbilar, skåpbilar, minibussar och släpvagnar.

Hertz i Sverige

Hertz grundades i Chicago 1918 och kom till Stockholm 1960. Idag är vi marknadsledande i Sverige och tillhör en bransch som är på stark frammarsch inom det som kallas för mobilitet.

 1. Vi som jobbar här

  Hertz i Sverige består av cirka 500 anställda uppdelat på Hertz First Rent A Car AB samt ett nätverk bestående av franchisetagare och agenter. Vårt svenska huvudkontor hittar du i Stockholm där vi delar lokaler tillsammans med vår ägare Volvo Cars.

 2. Företaget

  Hertz First Rent A Car AB är franchisetagare till Hertz International och är idag ett dotterbolag till Volvo Car Sverige. Vår affärsidé är att möta människans behov av rörelse med smarta mobilitetslösningar. Vi drivs av omtanke för våra kunder, människor och omvärld.


 1. Bilar och uthyrningskontor

  Vi erbjuder idag Sveriges största hyrbilsflotta på över 10 000 bilar. Dessutom finns vi representerade på 125 orter över hela landet.

  Läs mer
 2. Vår historia

  År 1960 öppnade vi vårt första uthyrningskontor i Stockholm. De nästkommande åren expanderade vi snabbt över hela Sverige.

  Läs mer
 3. Samhällsengagemang

  Vi engagerar oss och bidrar till organisationer och verksamheter som delar våra värderingar och ambitioner för framtiden.

  Läs mer

Bilar och uthyrningskontor

Med fler än 10 000 bilar över hela landet har vi idag Sveriges största hyrbilsflotta. Det ger dig många fördelar och möjligheten att välja en bil som passar just dina behov.

220 uthyrningskontor på 125 orter

Under de senaste åren har vi i snitt öppnat ett nytt kontor per månad. Det har bidragit till att vi idag finns representerade på 125 orter från Ystad i söder till Kiruna i norr. Sannolikheten att du har ett uthyrningskontor i närheten av dig är med andra ord ganska stor.

Hyrbilar och miljö

I mitten av 1990-talet var vi först i Sverige med att erbjuda elbilar. Sedan dess har vi utökat vår hyrbilsflotta med såväl rena elbilar, laddhybrider men också cykeluthyrning. Vi är sedan länge certifierade enligt ISO 14001.

Vår historia

År 1960 öppnade vårt första uthyrningskontor på Birger Jarlsgatan i centrala Stockholm. Kort därefter öppnade vi en filial i Göteborg – för att sedan expandera över hela Sverige.

 1. 1970-talet

  I början av 70-talet kunde man för 27 kronor dygnet hyra en Ford Escort från något av de 50 kontoren runt om i landet. Sjusitsiga Mercedeslimousiner fanns även för de som så önskade. Antalet filialer ökade i rask takt och i mitten av 70-talet hade antalet uthyrningskontor ökat till 71 stycken. 1977 blir Sverige ett franchiseland när Svenska Esso AB tar över verksamheten.

 2. 1980-talet

  Under åttiotalet förändras ägarbilden i Sverige när Volvo Svenska Bil AB tar över som licenstagare för Hertz. Vid denna tidpunkt är Sverige den största franchisetagaren i världen med 110 uthyrningskontor och en vagnpark på 3500 fordon. En ny tjänst lanseras även 1986 som erbjuder kunder noggranna vägbeskrivningar i utskrivet format.

1990-talet

Tidigt 90-tal introduceras ett målmedvetet miljötänk på allvar inom Herz Sverige. Vi antar en miljöpolicy och personalen utbildas enligt denna. Den första eldrivna medlemmen introduceras i vår vagnpark – en Renault Clio som laddas med vindkraftsel. Den svenska bokningscentralen flyttas upp till Arvidsjaur 1993 och ett par år senare installerar vi vårt huvudkontor på Lilla Essingen i Stockholm.

Steget in i 2000-talet tog vi i Volvos regi. Idag är vi ett miljöcertifierat medvetet biluthyrningsföretag med 211 uthyrningskontor och en vagnpark på 10 000 fordon varav 75% är miljöfordon.

Samhällsengagemang

Vi engagerar oss inom kultur, idrott, miljö, humanitet och etik och bidrar till organisationer och verksamheter som delar våra värderingar och ambitioner för framtiden.

World Childhood Foundation

Sedan 2004 stödjer vi stiftelsen World Childhood Foundation som arbetar för att värna om alla barns rätt till en barndom och särskilt verka för bättre levnadsvillkor för barn som lever i utsatta miljöer över hela världen. Childhood stödjer idag runt 90 projekt i ett flertal länder, bland annat i Sverige. Från varje bokning som sker via vårt eget koncept Childhood Benefit Programme bidrar vi med fem procent till Childhood. Pengar som bland annat hjälpt hivsmittade tonårsmammor i Ryssland och gatubarn i Ukraina.

 1. Person walking infront of red cross, Photo by Jon Tyson on Unsplash

  Svenska Röda Korset

  Hertz är dessutom en så kallad katastrofpartner till Svenska Röda Korset. I händelse av nationell katastrof förser vi deras operativa avdelning med fordon.

 2. Svenska Fotbollförbundet

  Som officiell leverantör bistår Hertz Svenska Fotbollförbundet med olika typer av bilar till landslagen. Kontraktet ger även distrikt och föreningar runt om i Sverige förmånliga hyrbilslösningar.

Hello Sweden

Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Hanna Öberg är tre exempel på de framgångsrika idrottsutövare som ingår i Hertz-sponsrade Hello Sweden Team. Sveriges största sponsringsprojekt där utvalda elitidrottare får ekonomiskt stöd för sin satsning.

Ledningsgruppen

 1. Mattias Wäne

  CEO

  mattias.wane@hertz.se

 2. Peer Jorns

  Chief Information Officer

  peer.jorns@hertz.se

 3. Anders Tärnell

  Chief Marketing Officer

  anders.tarnell@hertz.se

 1. Anders Gatenheim

  Chief Operating Officer

  anders.gatenheim@hertz.se

 2. Michel Basberber

  Chief Sales Officer

  michel.basberber@hertz.se

 3. Johanna Norin

  Chief People Officer & Head of Customer Experience

  johanna.norin@hertz.se

 1. Joacim Ellevold

  Chief Financial Officer, Sverige & Norge

  joacim.ellevold@hertz.no

 2. Daniel Edman

  Chief PMO Nordics, Environmental & Quality

  daniel.edman@hertz.se

 1. First Rent A Car AB

  Hertz International Franchisee

  Mäster Samuelsgatan 20

  SE-111 44 Stockholm, Sweden

 2. Företagsinformation

  Bokning: 0771-211 212

  Hertz huvudkontor (växel): 0771-211 212

  Organisationsnummer: 556434-7820

 

Visselblåsning

Vi drivs av omtanke för våra kunder, människor och omvärld. Våra ledord är glädje, service, respekt och trygghet och det skall återfinnas i alla led. Vi ser öppet affärsklimat och en hög affärsetik som mycket viktiga komponenter för detta och efterlevnad av tillämpliga lagar och ramverk är självklarhet. Det är mycket viktigt att alla känner sig trygga och att eventuella missförhållanden rapporteras så att de kan utredas och stoppas. För att säkra detta använder vi oss av en extern visselblåsartjänst så det är tryggt och enkelt att lämna information om en farhåga om något som inte är i linje med våra värderingar och etiska principer, och som allvarligt kan påverka vår organisation, omvärld eller en människas liv eller hälsa. Läs mer