Guide till Amsterdam

Guide till
Amsterdam

Hem / Upplev med Hertz / Guide till Amsterdam

Med sitt nätverk av kanaler och sin labyrint av gränder är Amsterdam en stad full av överraskningar där du hittar något nytt varje gång du kommer dit. Ta en paus på en av de charmiga, små broarna för att ta in utsikten och vandra sen länge längs de gamla gatorna så kommer du snart att förstå hemligheten med den här fantastiska staden. Från utsmyckade stadscentrum till enklare små butiker, blomstande parker och museer, som rymmer både klassiska och moderna samlingar.

De Pijp

De Pijp

I kanske Amsterdams mest avskilda distrikt, hittar du hip De Pijp - hem till en eklektisk blandning av människor, vilket gör denna kulturella smältkittel till en spännande destination i sig själv. Här hittar du mat från Mellanöstern, Italien, Japan och Indien.

Ta en bit på lokalbefolkningens favoritställen, så som Sir Hummus (https://www.sirhummus.nl) eller Avocado Show (https://www.theavocadoshow.com) och förbered dig för att bli charmad av blandningen av god mat och avslappnad atmosfär.

Njut av den konstnärliga aura som har varit en central del av staden i århundraden med ett besök på Tiller Galerie (http://www.tillergalerie.com), där du får se slående landskap och porträtt från berömda lokala konstnärer.

Avrunda din tid här med en lugn promenad runt Sarphatipark. Den här offentliga parken är kanske inte den största i staden, men det är verkligen en av de vackraste, med sitt extravaganta 1800-tals tempel och fontäner.

Grachtengordel

Föreställ dig Amsterdam och du kommer förmodligen att framkalla en romantisk vision av kanaler, broar och cyklar. Om så är fallet, är Grachtengordel destinationen för dig.

Denna historiska stadsdel i hjärtat av staden är en av de mest fotograferade delarna av Amsterdam, med attraktioner i nästan varje hörn. Bli förvånad över den skicklighet som gick till att skapa mönster av kyrkans paneler vid den ikoniska Westerkerk med anor ända tillbaka till 1600-talet. Gå in för att beundra hur solljus väller in i byggnaden från alla vinklar och vrår tack vare de 36 stora fönstren.

Lite längre fram längs Prinsengracht som är en av de mest besökta platserna i hela Amsterdam. Anne Frank House Museum är där den judiska flickan tillbringade två år gömd från nazisterna under den tyska ockupationen av staden under andra världskriget. Hennes dagbok, är en av de mest lästa böckerna i historien och här kan du se hur hon och hennes familj lyckades undvika att upptäckten innan de till slut fångades och dödades i koncentrationslägerna.

Kanalerna i Grachtengordel är hem för en mängd sevärdheter. Under åren har ett antal hus längs kanalen blivit omvandlade till lustiga museer så som Museum of Bags and Purses (https://tassenmuseum.nl/en).

Amsterdam Noord

Amsterdam Noord

Amsterdam Noord på andra sidan IJ-floden från centrum och är en grön, familjevänlig del av staden som också är hem till stadens avantgarde. Här hittar du charmiga områden och några av Amsterdams mest banbrytande arkitektur.

Åk med den kostnadsfria färjan till Noord och ät med lokalbefolkningen på Restaurant Pllek (http://www.pllek.nl) . Det kanske inte ser ut som mer än en hög av övergivna fraktbehållare, men gå in och du kommer snart att upptäcka ett enastående matställe, komplett med en enastående utsikt över IJ.

Vandra gatorna ner längs Nieuwendammerdijk med sin pittoreska 1500-tals arkitektur eller besök Kunststad, som tidigare var ett stort fraktlager där du hittar färgglada behållare förvandlade till studios för lokala konstnärer.

Guide till Amsterdam

De Wallen

De Wallen

Amsterdams äldsta stadsdel är också där du hittar ökända Red Light District, men det finns så mycket mer om du är villig att se bortom neonskyltarna.

Tänkt att namnges efter de defensiva väggarna som en gång omringade den, är De Wallen där du hittar en udda mix av bok-, vintage- och modebutiker. Här hittar du några av Amsterdams mest populära museer, som till exempel Rembrandthuset, där du kan lära dig mer om konstnärens liv.

Den labyrint av medeltida körfält kommer att hålla dig underhållen, medan du också kan göra som en Amsterdammer och hoppa på en cykel. Cykelturer i De Wallen kan du zip längs sidan av Oudezijds Voorburgwal och Oudezijds Achterburgwal kanaler.

Guide till Amsterdam
Milano

Haarlemmerbuurt

För en shoppingupplevelse som du inte återskapa någon annanstans i världen så ska du avsluta i Haarlemmerbuurt. Dess by-liknande atmosfär av oberoende företag levererar oberoende små affärer utan dess like.

Höjdpunkter i Haarlemmerbuurt inkluderar trendiga denimbutiker, fristående skivaffärer och blomsterbutiker, som alla erbjuder sina egna unika upplevelse. Se till att du tar en paus på det söta Petit Gâteau konditoriet (https://petitgateau.nl) för att prova den läckra blandningen av söta och välsmakande hemlagade tårtor.

Det är en del av Amsterdam där du lätt kan ta ägna en eftermiddag eller till och med en hel dag.Bild-credd

Guus Buggermans: https://unsplash.com/@guusbaggermans
Ivica Kocev https://unsplash.com/@ikocev
Robin Benzrihem https://unsplash.com/@robinoode
Ian Valerio: https://unsplash.com/@iangvalerio