Bila i Europa

Bila i
Europa

Hem / Upplev med Hertz / Bila i Europa

Om du funderar på att bila i Europa finns det mängder av smultronställen att besöka. Det svåra är bara att bestämma sig vart man ska styra kosan. Här är några tips som kanske kan ge vägledning inför val av resmål.

Planera för en ”trevlig resa”

Börja med reseplaneringen i god tid så slipper du hetsa. Studera kartor, kolla reseböcker på nätet. Leta fram dina besöksmål och lägg upp en resrutt längs den tänkta färdvägen med olika boendemöjligheter. Ju mer du är påläst desto trevligare blir resultatet av resan. Checklista inför bilresan i Europa.

Hyra bil i Europa

Väljer du att flyga vissa delar av resan kan det vara skönt att ha hyrbil på plats när du kommer fram. Hertz finns på 6 kontinenter i 80 länder. Tack vare många kontor och butiker för biluthyrning ger det dig stora möjligheter att hitta en hyrbil. Förbered gärna din bilhyra på hemmaplan innan du åker.

Bila till Italien – pizza, pasta och passion

Italien är ett fantastiskt turistland och att bila från norr är i sig själv en stor upplevelse. Du kör genom imponerande och evigt skiftande landskap och du märker det både i arkitekturen, kulturen, språket och maten. Om du ser resan genom Tyskland som en ren transportsträcka är Autobahn det bästa valet. Men gör gärna en avstickare och upplev de vackra platserna utanför de stora stråken.

Förslag på resrutt till Italien | Hitta hotell | Hitta vandrarhem

Colosseum i Italien

Bila till Tyskland – arkitektur, kultur och knackwurst

Det finns massor av sevärdheter i Tyskland bara man gör en avstickare från autobahn – historiska monument, roliga nöjesparker, spännande sagoslott, pittoreska byar och inbjudande sandstränder. Den tyska korven är omtalad. Till husmanskosten hör även picklade och inlagda grönsaker, surkål, långkok och grytor. Förberedd dig på en smakfull resa kantad med historia och kultur.

Förslag på resrutt till Tyskland | Hitta hotell | Hitta vandrarhem

Bila till Frankrike – Rivieran, vingårdar och ratatouille

Fransk vingård

Frankrike är ett land som har någonting för de flesta. Tycker du om att strosa omkring i storstäder och uppleva mat och kultur är Paris ett självklart resmål. Söker du lugn och ro finns det ett antal fina och välvårdade vingårdar i olika vindistrikt. Om sol och bad står på önskelistan så missa inte den inbjudande franska Rivieran med städer som Monaco, Nice och Cannes.

Förslag på resrutt till Frankrike | Hitta hotell | Hitta vandrarhem

Bila till Spanien – sol, flamenco och siesta

Spanien är kanske mest känt för sina vackra kuster och som ett medelhavsland med turism och sol. Men här finns också små charmiga byar, historiska stadskärnor fulla av historia och vackra landsbygdsområden. Upptäck platser med intressanta traditioner, folkfester och utsökt gastronomi. Ett perfekt resmål med bil där du kan glömma vardagens stress och njuta fullt ut.

Förslag på resrutt till Spanien | Hitta hotell | Hitta vandrarhem