Bila till Nordens skönaste platser

Bila till Nordens
skönaste platser

Hem / Upplev med Hertz / Bila till Nordens skönaste platser

Du kanske också vill läsa

- Resa till Danmark

- Weekend i Helsingfors

Du behöver knappast gå över ån efter vatten om du och familjen planerar för en bilresa som bjuder på stora naturupplevelser och fascinerande besöksmål. Våra grannländer erbjuder det mesta. Läs våra tips och låt dig inspireras.

Bila i Norge och bli ett med naturen

Ta vara på närheten till Norge och åk på en spontan bilsemester. Se gärna om du kan välja någon av Norges 18 nationella turistvägar, där intressant konst, design och arkitektur kompletterar naturattraktionerna.

Trysil – med aktiviteter för hela familjen

Norges största skidort Trysil ligger bara två och en halv timme från Oslo. Trysils bergstoppar, djupa skogar och älven gör orten perfekt även på somrarna. Vandring, forsränning, golf och fiske är förslag på några aktiviteter. Trysil Bike Arena erbjuder äventyr på två hjul längs 100 kilometer vandringsleder och mer än 10 kilometer grusstigar.

Läs mer om Trysil | Aktiviteter i Trysil

Trolltunga

Trolltunga – Norges mest hisnande utsikt

Norge har många spektakulära klippformationer som erbjuder panoramautsikt och perfekta fotomotiv. En av de allra bästa är Trolltunga som sticker ut 700 meter över sjön Ringedalsvattnet i Odda. Den här klippavsatsen är ett populärt utflyktsmål för folk från hela världen. Har du anlag för svindel är kanske fjorden ett alternativ där du kan ta en sightseeingtur eller bara hyra kajak.

Läs mer om Trolltunga | Aktiviteter i Hardangerfjord

Lofoten – Norges vildaste ögrupp

Långt ovanför polcirkeln sträcker Lofotenöarna ut sig i Norska havet. Som besökare i denna vilda utpost blir du lätt tagen av ståtliga berg, djupa fjordar och långa sandstränder. Här finns utmärkt fiske, små undangömda fiskebyar och otrolig natur. Hyr gärna kajak och paddla mellan öarna, få ditt livs fiskefångst på kroken och spana efter norrskenet.

Läs mer om Lofoten | Aktiviteter i Lofoten

Lofoten

Bila i Danmark och upptäck det dejliga livet

Det härliga med att bila genom Danmark är att vattnet alltid är nära, och landskapet öppet. Det är även ett land med avslappnad atmosfär, god mat och dryck, mysiga krogar och härliga dagar vid havet.

Nyhavn – gemyt i hjärtat av Köpenhamn

I många år var Nyhavn ett av de mest skumma kvarteren i Köpenhamn. Idag är det ett mysigt krog- och restaurangstråk där det alltid vimlar av människor. Här kan du strosa omkring i de pittoreska hamnkvarteren, ta en guidad kanaltur, eller bara sitta på en uteservering och titta på folk. Ibland behöver livet inte vara mer komplicerat än så.

Läs mer om Nyhavn

Skagen

Skagen – magiskt ljus och milslånga stränder

Skagen är en liten pärla som utflyktsmål. Det första man lägger märke till när man närmar är det starka ljuset. Sedan ser man en storslagen natur med vidsträckta skogar och sanddyner omgivna med hav. Gästhamnen har gjort staden till en tummelplats för seglare och under sommarhalvåret är Skagen en magnet för folk som söker restaurangliv och nöjen.

Läs mer om Skagen | Aktiviteter i Skagen

Möns Klint – dramatiska kalkklippor vid havet

Södra Själland domineras av höga klippor och en av de allra högsta är Möns Klint 128 meter över havet. De dramatiskt branta, vita kalkklipporna ger en alldeles unik upplevelse. Skogen växer ända ut på branten och kalken och skuggan ger god grogrund för vackra orkidéer. På GeoCenter Möns Klint kan du lära dig mer om hur klinten kom till och om de olika fossilerna som finns i området.

Läs mer om Möns Klint

Nyhavn

Bila i Finland - de tusen sjöarnas land

Det finns många anledningar att blicka österut mot grannlandet Finland om du planerar en bilsemester med familjen. Luften tillhör den renaste i världen och landskapen är i en klass för sig.

Santa Claus Village – som julafton året om

Santa Claus Village i Rovaniemi är en turistsuccé med över en halv miljon besökare årligen. Temaparken är öppen för alla året runt och förutom möjligheten att träffa jultomten personligen kan man bara njuta av atmosfären och kanske shoppa lite souvenirer i någon av presentbutikerna. Vintertid erbjuds även hundspann, slädåkning, skidhajk i vildmarken m.m.

Läs mer om Santa Claus Village

Muminvärlden – temapark för de mindre barnen

Muminvärlden ligger i Nådendal, en charmig badort med vackra trähus och en skön atmosfär bara en och en halv mil från Åbo. Möt Mumintrollen och många av de platser som finns i Muminböckerna. Barnen kan t ex gå in och leka på Mumintrollets vind och se Muminmammans syltkällare. Bra att känna till är att Muminvärlden bäst passar för de mindre barnen (cirka 1-7 år).

Läs mer om Muminvärlden

Upplev Island och låt dig hänföras

Det hippa Reykjavik, den vackra och läkande Blå Lagunen eller kanske den musikaliska exporten av Sigur Ros och Björk. Associationerna till Island är många. Detta land som består av kokande gyttjepölar, sprutande geysrar, glaciärer och vattenfall är dessutom som en stor äventyrslekplats.

Ta bilen till de stora upplevelserna

Att resa runt Island i en hyrbil är ett av de bästa sätten att uppleva landet. Även om det inte är svårt att köra på Island innebär det en viss utmaning. Förbered dig väl och respektera trafikreglerna så minimerar du riskerna för missöden. Ta alltid med en detaljerad vägkarta.

Bila på Island | Bila på höglandet

Upplev det bästa av Island

Island har med sin natur, terräng och klimat goda förutsättningar för vattenrelaterade aktiviteter som till exempel forsränning, kajakpaddling, men också för vandring och utflykter med fyrhjuling eller snöskoter. Upplev livfulla forsar, slingrande lavagrottor och imponerande glaciärer när ni tillsammans med erfarna guider upptäcker Island aktiviteter.

Se och göra på Island | Reseguide

Blue Lagoon

Blue Lagoon – varmt och välgörande

Blue Lagoon med sitt klarblåa vatten är naturligt uppvärmda källor som man kan plaska omkring i flera timmar. Tröttnar man på att simma runt kan man antingen fika eller smörja in sig i naturlig lera. Många resenärer kommer till Island enbart för att besöka denna pärla igen.

Till Island med egen bil

Det går lättast att ta sig till Island med egen bil via Danmark från maj till september. Färjan Norröna från Smyril Line anlöper hamnen i Seyðisfjördur på östra Island. Färden tillbaka tar två dagar, men på vägen dit tillkommer övernattning på Färöarna i tre nätter.

Innan du reser

För ytterligare information gällande pass och visumkrav samt Schengenområdets regler, vänligen besök det isländska migrationsverkets hemsida.

Boka din Hertzbil inför Nordenresan

Hertz hyrbil Sverige | Hertz hyrbil Norge |Hertz hyrbil Danmark | Hertz hyrbil Finland |Hertz hyrbil Island