Information om våra avbokningsvillkor

Uppdaterat senast 2022-07-04

Vad gäller om jag måste avboka eller ändra bokning?

Avboka eller ändra förbetalda reservationer
Förbetalda bokningar kan avbokas gratis vid avbokning före midnatt två dagar före hämtning. Om du avbokar senare debiteras en avgift (beroende på destinationsland). Det tar cirka 10 arbetsdagar innan pengarna returneras till ditt konto vid avbokningen.

Avboka eller ändra "pay later" reservationer
Avbokning kan göras utan kostnad fram till hämtningstidpunkten. Ändring kan göras utan ändringsavgift, men nya förutsättningar kan gälla vid ändring.

Förlängning eller ändring av befintlig/pågående hyra
Kontakta ditt uthyrningskontor för information om du vill ändra i din pågående hyra. Du hittar kontaktinformationen på ditt signerade hyresavtal. Har du valt att förskottsbetala din hyra har du fått ett fast pris som enligt vår regler och villkor inte går att ändra. Ingen återbetalning är möjligt om du väljer att återlämna din hyrbil tidigare. För vidare information eller reklamation kontakta vår kundtjänst.

Bokningar gjorda via tredje parter (som Rentalcars, Cartrawler osv.)
Du måste kontakta tredje part direkt där beställningen gjordes för att ändra eller avbryta.

Information om SAS flygstrejk
Med anledning av strejken hos SAS följer här information om vad som gäller för dig som har en förbetald hyrbilsbokning hos Hertz och som du eventuellt inte kommer att kunna nyttja som en konsekvens av detta.
Är du drabbad av strejken hänvisar vi dig till customerrelations@hertz.se för att undersöka om full återbetalning är möjlig. Det är viktigt att följande information finns med i mailet bokningsnummer för hyrbil samt flightnummer.
I de fall som du har bokat din resa via en annan reseoperatör än direkt via Hertz, som till exempel Rentalcars.com, Autoeurope.se eller liknande, ombeds du vända dig direkt till dem för att få hjälp.