Din väg till Florida Keys

Din väg till
Florida Keys

Hem / Upplev med Hertz / Din väg till Florida Keys

Upptäck Florida Keys med en hyrbil från Hertz. Florida är ett resmål som bara blir mer och mer populärt. Idag tar du dig hit smidigt med direktflyg och kan ta del av allt från fantastisk natur och kultur till shopping.

Ett måste när du är i Florida är att ägna ett par dagar i Florida Keys. Det är som att besöka en annan värld, där de 45 sammanflätade öarna skiljer två världshav åt.

Från Miami till Key West är det knappa 30 mil som du lätt gör till en bra roadtrip. Det är den berömda Highway 1 som sträcker sig längs hela östkusten och som sedan fortsätter ut över havet. Den kända sträckan från fastlandet ut till Key West går på en välskött, tvåfilig väg också kallad The Overseas Highway. Ett tips är att utnyttja friheten med bil och passa på att ta pauser och upptäcka omgivningen, eftersom det händer att trafiken stundom kan gå långsamt.

Kända platser och sevärdheter

The Caribbean Club, Key Largo

Carribbean Club är en pittoresk bar som blev känd som inspiration till filmklassikern ”Key Largo” med Humphrey Bogart och Lauren Bacall. Idag fungerar baren även som en av inspelningsplatserna för Netflix originalserie ”Bloodline”. Här kan du njuta av den fantastiska solnedgången och dricka ”stiff drinks” som ägarna själva beskriver dem.

Korallrev i Key Largo

John Pennekamp Coral Reef State Park, Key Largo

John Pennekamp Coral Reef State Park är USA:s första undervattenspark. Här har du möjlighet att både dyka och snorkla bland korallreven. Är det inget för dig så kan du välja att uppleva reven från båten som är försedd med glasgolv. Du kan också besöka det stora akvariet eller ta en picknick på stranden.

Den kanske klurigaste frågan. Det beror helt på vad du har för syfte med din resa. För solsemester på stranden är det juli och augusti som toppar, även om du kan njuta av havet både tidigare och senare under året.

Ernest Hemingways Key West

Key West är vida känt som Ernest Hemingways hem och absoluta favoritplats. På huvudgatan Duval Street hittar du exempelvis Sloppy Joe's, dit författaren gärna gick för ett glas. Du kan också besöka hans hem som blivit museum.