Grekiskt paradis på Santorini

Grekiskt paradis på
Santorini

Hem / Upplev med Hertz / Grekiskt paradis på Santorini

Om du någonsin har drömt om att besöka en exotisk grekisk ö - med vitkalkade villor, ett bländande turkost hav och varmt, strålande solsken – så ska du sikta in dig på Santorini. Denna croissantformade vulkanö ligger i hjärtat av Egeiska havet, och är utan tvekan en av de mest bildsköna, romantiska platserna på jorden. Klimat och väderförhållanden gör Santorini till den perfekta platsen för en solig semester, men det finns mycket mer att göra än att arbeta på brännan.

Stränder och dykning

Grekiskt paradis på Santorini

På öns östkust hittar du solstolar, barer, restauranger intill stranden och massor av vattensporter. Så, välj den här sidan ön om du vill köra jetski eller testa på skärmflygning.

Det är värt att lägga på minnet att de flesta snorkelturer äger rum på östkusten, och du kan välja mellan landdyk eller djupare dyk från båt. Den röda stranden på Santorinis sydkust är en favorit hos turisterna för sitt röda klippansikte och svarta och röda vulkaniska stenar. Om du besöker stranden vid solnedgången får du tveklöst ett spektakulärt fotografi värdigt Instagram.

Historia och arkitektur

Santorini har uthärdat både vulkanutbrott och jordbävningar, vilket innebär att delar av öns arkitektur och historia har försvunnit. Lyckligtvis finns det fortfarande några vackra platser att utforska, till exempel ruinerna på Akrotiri, vid Museum of Prehistoric Thera i huvudstaden Fira. Missa inte heller de magnifika väggmålningarna, inklusive målningen av de blåa aporna.

Om du hyr en bil, ta en tur till Megalochori: den här charmiga byn slumrar under den grekiska solen och är hem till ett antal pittoreska butiker, krogar och gallerier.

Grekiskt paradis på Santorini

Vandring och promenader

En ö som är lika vacker som Santorini kräver att utforskas till fots också, och det finns gott om vandringsleder längs havet. Om du är sugen på en längre promenadsträcka, utgå från Fira till Firostefani och Imerovigli. Efter fyra timmar når du Oia (en ganska exklusiv del av ön, känd för sina vackra solnedgångar och semesterhus). Längs vägen kommer du att njuta av dramatiska vyer och vita byar.