Nyår på herrgård

Nyår eller julfirande
på herrgård

Hem / Upplev med Hertz / Nyår eller julfirande på herrgård

Upplev en julweekend i en lite mer inspirerande miljö. Flera herrgårdar och slott runt om i landet håller öppet över helgerna och erbjuder firande i ett dygn eller flera dagar. Här några förslag på ett mer avkopplande julhelgsfirande.

Hooks Herrgård

Nyår på herrgård

Hooks Herrgård ligger vid Hokasjön strax söder om Jönköping och har anor ända från 1300-talet. Nuvarande huvudbyggnad med flyglar byggdes i slutet av 1700-talet. Herrgården har bland annat spa, gym och swimmingpool. Herrgården erbjuder paketalternativ med övernattningar med lite olika inriktningar. Oavsett vad du väljer kan du se fram emot ett annorlunda julhelgsfirande i en mycket avkopplande miljö.

Var: strax söder om Jönköping | Läs mer på hooksherrgard.se

Gimo herrgård

Nyår på herrgård

Gimo Herrgård ligger utanför Östhammar, 35 minuter från Uppsala, vid Gimosjön. Det här är en gustaviansk herrgård med spa med olika behandlingar, bastu och jacuzzi. Restaurangen serverar mat av lokala råvaror från Roslagen.

Var med och klä julgranen och smaka av årets julskinka dan före doppardagen. På julafton kommer tomten och delar ut klappar till alla gäster och finns transport till midnattsmässan för den som önskar. Ett bra val för dig som vill fira en traditionsenlig jul med god mat i dagarna tre.

Var: Gimo, Uppland | Läs mer på: gimoherrgard.se

Häringe slott

Häringe Slott ligger i Västerhaninge i Stockholms län och uppfördes redan 1657. Slottet har en lång, glamorös, dekadent och excentrisk historia med filmstjärnor, miljardärer, kungar, estradörer och primadonnor som kommit för att festa och äta gott. Hit kan du åka över julen och uppleva ett komplett julfirande med allt från rimstuga, julteater och slädåkning till spökvandring, filmvisning och pepparkaksbakning. Om du funderar på att gå all-in med ditt julfirande är detta stället att åka till. För att ta dig dit kan du hyra en bil i Stockholm.

Var: Västerhaninge, Stockholm | Läs mer på: haringeslott.se

Nyår på herrgård

Toftaholm herrgård

Toftaholm herrgård ligger i Småland nära sjön Vidöstern. Redan 1389 fanns det en gård på just den här platsen. Här fann till exempel Gustav Vasa inte bara en välkomnande fristad när han flydde från danskarna, här mötte han också den unga, vackra Katarina Stenbock som så småningom blev hans fru.

På Toftaholm kan du och ditt sällskap t.ex. fira en ”romantisk och smakrik jul” med två övernattningar och njuta av god mat och lugnet på en herrgård i vinterlandskap.

Var: Lagan (mellan Ljungby och Värnamo) | Läs mer på: toftaholm.se

Ulvsby herrgård

Nyår på herrgård

Ulvsby herrgård ligger vackert vid sjön Fryken i Värmland. Drottning Kristina utnämnde först gården till säteri för att senare helt enkelt lägga beslag på den för egen del. På 1800-talet levde Kronolänsman Wahlstrand här och som Selma Lagerlöf sägs ha haft i tankarna när hon skrev Gösta Berlings saga.

Här erbjuds julfirande med alla tillhörande traditioner. Då ingår bland annat julfrukost, dignande julbord, Kalle Ankas jul, lutfiskmiddag och midnattsmässa i Sunne kyrka för den som önskar. Kort sagt får du här ett rejält och genuint julfirande i en vacker värmländsk miljö.

Var: Sunne, vid sjön Fryken, Värmland | Läs mer på: ulvsbyherrgard.se