Det bästa sättet att uppleva USA

Tips när du
hyr bil i USA

Hem / Upplev med Hertz / Tips när du hyr bil i USA

Route 66, Highway 1 och nercabbat längs Kaliforniens kust. Att se USA från vägarna är en fantastisk upplevelse. Att hyra bil och köra iväg på egen hand kan kännas otroligt spännande, men kanske också lite klurigt. Här har vi samlat våra bästa tips när du ska hyra bil i USA.

Boka hyrbil via Hertz

När du är i USA är det inget större bekymmer att hitta ett hyrbilskontor. Hertz har många kontor i alla större och mindre städer. Här kan du välja allt från en lyxbil till en enkel SmartCar. Du kan även boka din Hertzbil hemifrån, direkt här på hertz.se, så står den och väntar på dig när du kommer fram. Vi har dessutom en svensk kundtjänst att rådfråga om det skulle dyka upp frågor längs vägen.

Lite saker att tänka på

 • Det är skönt att bytas av. Är ni flera som ska köra så säg till vid disken. Då kan ni teckna till extraförare och bytas av under resan. Tillvalet kostar i de flesta stater från 13,5 dollar perdygn och chaufför, med en maxkostnad på 189 dollar per chaufför.
 • När det blir dags för hemresa så kom ihåg att ha lite extra tid om du ska lämna tillbaka hyrbilen på flygplatsen. De flesta av USA:s flygplatser hanterar stora flöden av människor och det kan därför bli lite väntetid vid återlämningen.
 • Tänk på att olika stater kan ha olika hyresregler och villkor för hyrbilen men också att det kan finnas skillnader avseende trafikregler och lagar. Kontrollera hyresregler och villkor noggrant.
 • En bra sak att räkna på redan innan avresa är drivmedelskostnaden. En gallon (3,75 liter) kostar dig cirka 2,50–3,50 dollar. När du budgeterar kan du därför planera för 0,7–1 dollar per liter.
På vägarna i USA

© @stellatraveler @mattiasvural

När du väljer bil

 • Kombibilar är sällan förekommande i USA. Är du ute efter en bil med bra bagageutrymme så handlar det ofta om SUV-modeller.
 • Vid hyra av vissa specialmodeller och Collectionbilar kan det krävas dubbla kreditkort för att hyra. Är du exempelvis intresserad av någon av bilarna i Adrenaline Collection så kan det vara klokt att se till att ha flera kreditkort tillgängliga.
 • Är du under 25 år så är det klokt att hålla lite extra koll på eventuella åldersrestriktioner. Vissa hyrbilar går inte att hyra innan du fyllt 25 år. Notera också att det ofta tillkommer en extra avgift kallad ”Young drivers fee” från 27 dollar per dygn.
 • Minimiåldern för att hyra bil i USA är oftast 20 år – undantag kan dock finnas.

Deposition, betalning och avgifter

Utsikt från bil

© @stellatraveler @mattiasvural

 • Hertz USA fryser precis som alla andra länder ett belopp som deposition på kortet under hyresperioden. Det handlar oftast om hyresbeloppet plus 200-300 dollar. Denna fungerar som en garanti vid exempelvis skador och du återbetalas beloppet efter du har lämnat tillbaka bilen.
 • De allra flesta uthyrningskontor i USA kräver att ett kreditkort med månadsfaktura visas upp på plats när bilen hämtas ut, även om det handlar om en förebetald bokning där Hertz redan dragit pengarna för hyran. Om du gör en förbetald bokning med ett vanligt betalkort så vill vår personal se både kortet som användes vid betalning och ett kreditkort som står i ditt namn för att hålla depositionen.

Försäkringar och tillval

 • I USA erbjuds kunder ofta ytterligare försäkringar över disk. Vi uppmanar dig därför att prata med personalen och kontrollera vad dessa försäkringar faktiskt innebär. Om du – signerar ett kontrakt med extraförsäkringar så finns det nämligen inget sätt för dig att ta bort dessa i efterhand.*
 • I USA är de väldigt duktiga på att erbjuda diverse uppgraderingar och liknande. Därför är det viktigtför dig som kund att kontrollera vad du skriver på och vad den extra kostnaden blir.**
 • Bara ett fåtal stationer/stater i USA erbjuder någon form av vinterdäck/allvädersdäck.
 • Försäkringsval i USA kan kännas krångliga. Bokar du via vår svenska hemsida inkluderas i de flesta fall både skadekostnadseliminering (LDW) och utökad tredjepartsförsäkring (LIS) som är bekväma att ha när du hyr bil i USA. Bokar du via www.hertz.se kan du se vilka försäkringar som är inkluderade i priset i steg 4 i bokningsprocessen.
 • På plats i USA så kan Hertzkontoren i vissa stater erbjuda möjligheten att lägga till en tilläggsförsäkring, som i de flesta fall kallas ”Uninsured Motorist Protection”. Detta är oftast ett tillägg på den utökade tredjepartsförsäkringen (LIS) och ökar det försäkrade beloppet en aning vid händelser som inkluderar en oförsäkrad motpart.
 • Hertzpersonalen kan även över disk erbjuda en ”Emergency Roadside Assistance”. Detta är ingen försäkring, utan en sorts tilläggstjänst som täcker händelser som diverse försäkringar inte täcker, eventuellt kan extra assistans ges vid exempelvis punktering.

Tullavgifter

USA har ett annorlunda tullsystem där vissa vägar är avgiftsbelagda – om möjligheten finns att betala dessa avgifter själv kontant eller med kort så kan du självklart välja detta system. I vissa fall registreras dessa tullavgifter via registreringsnummer, då efterdebiteras du den totala kostnaden med en möjlig tillkommande administrativ avgift.

I vissa fall kan uthyrningskontoret även erbjuda diverse lösningar på automatisk debitering, exempelvis PlatePass. Fråga om detta på plats när bilen hämtas ut så kan vår personal förklara mer.

Bra att ha med i bilen

Ortsnamn som vägvisare är inte lika vanligt som hemma i Sverige. Här är det istället bra att ha koll på vägnumren. Ladda därför upp med GPS och en bra karta. Har du en bra penna på dig kan du passa på att plita ner de smultronställen du stöter på längs vägen och vips är din karta en riktig guldklimp, för eget bruk eller kanske när systerdottern planerar sin roadtrip någon gång i framtiden.

Vill du vässa förarkunskaperna ytterligare? Vår samarbetspartner Motormännen har gjort en gedigen lista med tips som du hittar här. Om du inte skulle få nog där, så är AAA alltid bra att ha som bokmärke i mobilen.