Jul i Stockholm

Jul i
Stockholm

Hem / Upplev med Hertz / Jul i Stockholm

Visst är det härligt att packa bilen och ge sig iväg på snöiga landsvägar, men det finns massor med julaktiviteter att ägna sig åt i storstaden också, vare sig du är på hemmaplan eller på semester. Vi ger dig tips på allt från julmarknader och julbord till andra aktiviteter som Stockholm har att erbjuda i juletider.

Konstfacks julmarknad

För den som kanske vill se en modernare tolkning av julen finns Konstfacks julmarknad. Konstskolan anordnar varje år en julmarknad där du kan ta del av studenternas kreationer medan du mumsar på ekologisk och vegansk fika. Passa på att inhandla årets julklappar, marknaden är full med design och konst i alla dess former!

Var? Telefonplan, Stockholm | När? 2-3 december, kl. 10-17

Gamla Stans julmarknad

Julmarknad

Julmarknaden på Stortorget i Gamla Stan hålls årligen under december månad, öppet mellan klockan 11 till 18. Marknaden är den äldsta julmarknaden i Sverige och har sina rötter i de medeltida marknaderna i Stockholm. Här får du ta del av typiska svenska röda handelsbodar som säljer allt från hantverk, keramik och handstöpta ljus till sockervadd och karameller. Låt doften av varm glögg och brända mandlar höja julstämningen till max. Om du har tur så har även snön hunnit falla vilket bidrar extra till stämningen!

Var? Stortorget i Gamla Stan, Stockholm | När? 2-23 december, kl. 11-18

Julmarknad i Gamla Stan

Är marknader inte din grej? Det behöver du inte skämmas över, det finns massor med annat att hitta på i Stockholm under december månad.

Kungsträdgårdens skridskobana

Om du älskar att åka skridskor så är detta ett måste. Varje år öppnar Kungsträdgården sin skridskobana där det är fritt fram för hela familjen att glida fram på isen. Har du egna skridskor är det helt gratis, men det finns även skridskor att hyra för en mindre summa. När mörkret faller och ljusslingorna lyser upp förvandlas Kungsträdgården till ett vinterparadis som du inte får missa!

Var? Kungsträdgården, Stockholm | När? November - mars

Julbord

Julbord

Stockholm kryllar av mysiga restauranger och under jul är det många som ändrar om sin meny och bjuder på julbord. Ett förslag är Gamla Riksarkivet som sedan 2014 bjuder in till julfirande med ett dignande julbord. Stjärnkocken Niklas Ekstedt och den välkände krögaren Karl Ljung bjuder tillsammans in till ett traditionsenligt julbord fyllt med egna favoriter, hemlagade delikatesser och klassiker.

Ulriksdals värdshus dukar enligt tradition upp med klassiskt julbord från och med den 21 november till 26 december. Svenska brasserier, som bland annat äger Sturehof och Riche, ligger även bakom detta julbord med fantastisk utsikt över slottsträdgården.

Konsthallen Artipelag dukar upp ett klassiskt julbord från 1-21 december med närproducerad julmat av hög kvalitet i Stockholms skärgård. Njut av god mat med fantastisk utsikt över Baggensfjärden, och varför inte passa på att besöka någon av konsthallens utställningar? För att ta dig ut till Gustavsberg där Artipelag ligger kan du enkelt hyra en bil i Stockholm.