Tjej på julmarknad

Julmyset alla pratar om
10 julmarknader du inte vill missa julen 2018

Hem / Upplev med Hertz / 10 julmarknader du inte vill missa

Du kanske också vill läsa

- Jul i Stockholm

- Fem julbord värda ett besök

Ett av de bästa sätten att tanka julstämning är att besöka en julmarknad. Och det känns som att det är på allas läppar just nu. Varenda kotte vill överdosera på glögg och brända mandlar, shoppa julpynt och klappar, lyssna på stämningsfull julmusik och lämna önskelistan till tomten. Vi har samlat några av våra favoriter, som alla har det där lilla extra.

Taxinge julmarknad, Nykvarn, 16 december

Sveriges största julmässa på sörmländska Taxinge Slott, med över 130 av landets bästa hantverkare. Ta dig tid att gå runt och botanisera bland deras fantastiska, handtillverkade produkter och lös julklappsbestyren på en och samma dag.
Läs mer om Taxinge julmarknad här

Högbo julmarknad, Högbo bruk, 16 december

I den vackra bruksmiljön på Högbo Bruk kan du maxa julkänslan. Här finns den mysiga Gårdsbutikens Made in Högbo-varor i Gamla Herrgården och massor av andra små butiker att titta in i. Provsmaka både ost, charkuterier och tunnbröd, träffa tomten, klappa smådjur och drick glögg medan ni lyssnar till Sandvikens luciatåg.
Läs mer om Högbo julmarknad här

Ost julmarknad

Utö julmarknad, Utö, 2:a och 3:e advent

Utö julmarknad 2018 när hela Gruvbyn på Utö öppnar upp och frossar i julmys.Handla fina julklappar till dig själv eller en vän i Hamnmagasinet och Kompassen, eller hos öns hantverkare som samlas i Gruvmuseet, ta en fika på Bakgården och köp med av alla härliga bakverk och julgodis.
Läs mer om Utö julmarknad här

Jamtli julmarknad, Östersund 7-9 december

Det sägs att Jamtli julmarknad i Östersund är en av Europas mysigaste. Till sin karaktär är den traditionell, med försäljning av lokalt hantverk och delikatesser från trakten. Här kan du också åka hundspann och lyssna på vinterkonsert. Tämligen snösäkert – för dig som tycker att snön är ett måste för en ultimat julmarknadsupplevelse. Julmarknaden nås bäst med bil och varför inte en hyrbil från Östersund.
Läs mer om Jamtli julmarknad här

Falu Gruvas julmarknad, Falun 4 december

I Falun kan du kombinera julmarknadsmys med en guidad tur i gruvan. Här kan du också äta kolbullar, köpa lokala godsaker och njuta av stämningsfulla julsånger. Gruvtomtarna tar emot barnens önskelistor. Ta dig till Falu Gruvas julmarknad snabbt och smidigt i en hyrbil.
Läs mer om Falu Gruva julmarknad här

Nääs Fabriker, 1-2 december

Längs med E20, strax norr om Göteborg ligger Nääs Fabriker. I den här forna lilla bruksorten hittar du riktigt bra shopping, mat och boende inhyst under samma tak. Den 1 och 2 december dukar de upp för tidernas mysigaste julmarknad. Köp årets julkrans, delikatesser och hantverk, njut av goda smaker från foodtrucks och restauranger.
Läs mer om Nääs Fabrikers julmarknad här

Medeltida jul, Visby 7-9 december

Den berömda Medeltidsveckan har ynglat av sig och under en helg i december fylls Visby åter av medeltida människor och aktiviteter. Det bjuds på konserter, tornerspel, modevisning och gyckel. Givetvis också på en traditionell marknad med tidsenliga godsaker. På restaurangerna serveras medeltida mat och för den som är extra historieintresserad finns utställningar och föreläsningar. Varför inte hyra en hyrbil i Visby för att ta dig runt på ön.
Läs mer om Medeltida jul här

Kosta julmarknad, Kosta 10 nov – 23 dec

Mitt i det småländska glasriket ligger Kosta. Under december är det julmarknad i glashyttan, så passa på att både tanka julstämning och fynda glas från traktens glasbruk. En stenkast bort ligger Kosta Outlet, där du hittar ett flertal andra butiker med både hårda och mjuka klappar. Årets program rymmer stand up-shower, trollkarlar och konserter. Dessutom kommer en hel värld i snö att byggas upp kring hyttområdet. Hyr bil i Kalmar eller Växjö för att ta dig till Kosta julmarknad.
Läs mer om Jul i Kosta här

julgran på julmarknad

Jul på Fredriksdal, Helsingborg 7-8 december

Julmarknad på natursköna Fredriksdal är ett måste om du befinner dig i nordvästra Skåne. Handla julklappar och julmat på julmarknaden, promenera runt ägorna på marschallupplysta gångar och dansa runt granen. Det finns också möjlighet att pyssla i marsipanverkstaden och prova på julförberedelser från 1830. För att ta dig till Fredriksdal kan du förslagsvis hyra en hyrbil i Helsingborg.
Läs mer om Jul på Fredriksdal här

Julmarknad i Vimmerby och på Astrid Lindgrens Näs, 14-16 december

Emil i Lönneberga åkte till Vimmerby för julmarknad. Den 15 december slår den lilla staden upp portarna för årets marknad. Hantverk, knallar och karameller. Samma helg öppnas även Astrid Lindgrens Näs upp för traditionsenlig julmarknad.
Läs mer om Vimmerby julmarknad här

Lucia på julmarknad