Mer än skidåkning

Mer än
skidåkning

Hem / Upplev med Hertz / Mer än skidåkning

Vintertid innebär för många skidåkning. Men vad gör man om man inte vill, eller av någon anledning inte kan, åka utförsåkning? Vi tipsar om ett gäng aktiviteter som du kan ägna dig åt i vintertider.

Åre

Spa

Ska hela familjen åka till Åre, men själv längtar du inte alls efter att svischa ner för backarna? Här finns en hel del andra aktiviteter att ägna sig åt på, Åre är så mycket mer än bara skidor. Ett tips är att ta en dag för dig själv och gå på spa – Copperhill ligger högst uppe på Förberget i Åre och håller öppet året runt. Med en fantastisk utsikt är Copperhill en plats för återhämtning och lugn.

Renar

För dig som ändå älskar snö kan ett tips vara att kontakta Åreguiderna, ett gäng guider som med kärlek till människor och natur kan hjälpa dig att sy ihop en minnesvärd upplevelse. Ge er ut på en snöskotertur i Åres underbara natur, prova på curling, isfiske eller färdas fram i ett vackert vinterlandskap med hundspann. Läs mer och boka aktiviteterna här.

Längdskidåkning

Skidåkning betyda inte bara utförsåkning – många finner sin passion i längdskidåkning. Den kräver inte att du har en skidbacke nära till hands, utan kan utövas nästan var som helst, där snön ligger förstås. Men även de stora skidorterna har på senare år börjat satsa på längdspår. Aktiviteten passar den som vill ta en stillsam tur på fjället, men också dem som gillar när det går snabbt. Tjusningen med längdåkning är ju att du själv bestämmer hur fort det ska gå.

Snöskoter

Att hyra snöskoter är en klassiker och erbjuds på många olika platser i Sverige. På de allra flesta stora skidorter som Åre, Sälen, Vemdalen och Idre finns skoteruthyrning. För nybörjaren rekommenderas en kortare första tur. För den mer erfarne kan ett heldagspass vara mer lockande. Du kan åka ut själv eller få en guidad tur. Olika uthyrare erbjuder olika rutter, ett tips är att höra sig för och välja det som du tycker låter mest intressant.

Norrsken