Paris på tre dagar

Paris på
tre dagar

Hem / Upplev med Hertz / Paris på tre dagar

Från vackra parker som blommar med ett överflöd av färg och doft på sommaren till ikoniska landmärken och fenomenala museer, är Paris olikt allt andra städer. Paris verkar svämma över av romantik. Om du har turen att ha tre dagar att spendera i City of Lights, så har Hertz sammanställt några tips för till din måste-se-lista.

Dag ett:

Eiffeltornet

Eiffeltornet

Det finns ingen mer given plats att starta besöket i Frankrikes huvudstad än vid Eiffeltornet. Eiffeltornet var ursprungligen menat att som en tillfällig utställning men är nu ett av världens mest kända landmärken.

Ta hissen till toppen av tornet för en fantastisk utsikt över staden som sprider ut sig under dig –upplevelsen är något alldeles extra i skymning. Efteråt får du inte missa möjligheten att äta på Jules Verne restaurang som ligger på andra våningen i tornet. Reservera i förväg för att njuta av Michelinbelönad, fransk mat som serveras tillsammans med, förmodligen den mest imponerande utsikten Paris har att erbjuda.

Adress: Champ de Mars, 5 Avenue Anatole France, 75007 Paris, Frankrike
Närmaste tunnelbana: Champ de Mars / Tour Eiffel

Louvren

Världens största museum är hem för 675 000 kvadrat världsberömda konstverk, inklusive Mona Lisa, och det kommer inte att försumma din resa det minsta om du låter dig förloras bland de många utställningsrummen. Låt dig inte luras av sitt vackra samtida glasyta - Louvren är genomsyrad av historia och har tidigare fungerat som ett kungligt residens.

Adress: 75058 Paris, Frankrike
Närmaste tunnelbana: Palais-Royal Musée du Louvre (linjerna 1 och 7)

Notre Dame

För att avrunda en fullspäckad första dag, gå längs floden Seine och betrakta den gotiska arkitekturen i Notre Dame-katedralen. På UNESCOs världsarvslista, gav detta mästerverk på île de la Cité bakgrunden till Napoleons krona och bevittnade utbytet av äktenskapslöften mellan en mängd kungar och drottningar genom historien.

Adress: 6 Parvis Notre-Dame - Place John Paul II, 75004 Paris
Närmaste tunnelbana: St Michel Notre Dame

Paris på tre dagar

Andra dagen:

Champs Elysees

Paris på tre dagar

Om dina ben fortfarande är up for a challenge efter gårdagens promenad, börja dagen med att knata längs Champs-Elysées - du kommer att vara svårt att hitta en lika vacker aveny i Paris. Den här livliga vägen skär genom staden, från Place de la Concorde till Triumfbågen och huserar lyxaffärer och boutiquekaféer. Även om du inte är en ivrig shoppare så kommer du uppskatta en promenad längs de breda, trädkantade trottoarerna.

Adress: Avenue des Champs-Elysées, 75008 Paris, Frankrike
Närmaste tunnelbana: Champs- Elysées - Clemenceau (linje 1 och 13)

Triumfbågen

Medan du är i området måste du passa på att armbåga dig fram till Triumfbågen. Byggd mellan 1806 och 1836 står strukturen stolt vid den västra änden av Champs-Elysées som ett minnesmärke för de som kämpade under Napoleonkrigen. Om du känner dig särskilt energisk, kommer de vidsträckta vyerna på toppen av strukturen att se till att du snabbt glömmer de 284 steg som krävdes för att komma dit.

Adress: Place Charles de Gaulle, 75008 Paris, Frankrike
Närmaste tunnelbana: Charles de Gaulle Etoile (linjerna 1, 2 och 6)

Orsay Museum

Tillbringa en eftermiddag med en av världens största samlingar av impressionistisk och postimpressionistisk konst. Den gamla Belle Époque tågstationen är kärleksfullt renoverat och du hittar verk av exempelvis Monet, Van Gogh och Renoir. Men själva byggnaden är i sig också värt ett besök.

Adress: 1 Rue de la Légion d'Honneur, 75007 Paris, Frankrike
Närmaste tunnelbana: Solférino

Tips: Vi vågar lova att du kommer mötas av långa köer vid de stora Paris-museerna, men om du köper ett Paris Museum Pass, kommer du åtminstone att minska dina väntetider och få tillgång till många av de mest mångsidiga gallerierna.

Paris på tre dagar

Tredje dagen:

Père Lachaise

Paris på tre dagar

Börja din sista dag i kärlekens stad med den mest ruggigt romantiska promenaden i ditt liv. Kyrkogården Père Lachaise är lika känd för sina fantastiska gravmonument som det är för sina berömda invånare, så som inkluderar The Doors frontman Jim Morrison, författaren Oscar Wilde och Edith Piaf bland många andra.

Från den belgiska poeten Georges Rodenbachs grav, som rent av avbildar honom själv under stenblocket, till de kärleksbrev som sprids runt Heloise och Abelards viloplats. Som Paris största grönutrymme, kan du tänka på Père Lachaise som ett museum av talang och konst, vilket kommer att göra promenaden till något inspirerande snarare än en till synes makaber vandring.

Adress: Père Lachaise Cemetery, 75011 Paris, Frankrike
Närmaste tunnelbana: Père Lachaise (linje 2 och 3)

Luxemburg Gardens

Fortsätt din dag bort från stadens liv och rörelse genom att stanna upp för en picknick i Luxemburg Gardens. Oavsett väder är det här ett bra ställe att spendera lite av din tid - oavsett om du är får ta skydd under de höga träden eller badar i solljuset på en de många oklanderligt skötta trädgårdarna.

Ett lapptäcke av flora leder dig upp till Palais du Luxembourg och Musée du Luxembourg, där du bör kolla in de prestigefyllda konstutställningarna.

Adress: Jardin du Luxembourg, 75006 Paris, Frankrike
Närmaste tunnelbana: Odeon (linjerna 4 och 10)

Le Marais

Vilket bättre sätt att avrunda din paris semester än genom elegans och klass? Boka middag på en av de många glamorösa restaurangerna i Le Marais och lev upp den bland Paris intellektuella elit - vars stilsäkerhet är lika mycket av en attraktion som ett museum, park eller monument. I en av stadens coolaste och äldsta distrikt kan du inte riktigt gå fel - med massor av hippa barer och kaféer att hoppa mellan.

Adress: Le Marais, 75003 Paris, Frankrike
Närmaste tunnelbana: Saint-Paul (linje 1)

Topptips: Kolla in restaurangen Le Petit Marché där du kan äta på franska bistrofavoriter med en fusionströja, eller prova vintage Pamela Popo, som liknar ett 1970-talets museum.

Paris är ett mekka av konst, mode, kultur, mat och dryck, så du vill definitivt komma tillbaka en dag för att göra allt du inte kunde passa in i 72 timmar. Men med hjälp av tipsen från den här guiden kommer du vara säker på att få ut det mesta av din tid i staden och skapa tidlösa minnen varje steg i vägen.