Restips Gotland

Magisk försommarhelg
på Gotland

Hem / Upplev med Hertz / Magisk försommarhelg på Gotland

Vill du slippa trängas med partyeliten eller medeltidslajvare rekommenderar vi ett besök på natursköna Gotland under försommaren.

Starta i Visby. Ta väg 148 nordost till Fårösund och ta färjan över till Fårö. Stanna till på mysiga caféet Sylvis döttrar och bunkra upp med hembakta godsaker innan du åker vidare till Langhammars raukområde, som bjuder på en riktigt häftig naturupplevelse. Vidare till Sudersand, där du kan ta ett uppfriskande dopp och kanske skymta några strandlejon längs den halvmilslånga sandstranden.

Middagen intas på Kutens bensin, där du avnjuter fantastiska crêpes och galetter i en 50-talsnostalgisk inramning. Därefter checkar du in på Slow train bed & breakfast ett stenkast bort.

Dag två ger du dig återigen ut på väg 148, fast nu söderut. Är du intresserad av militärhistoria gör du ett stopp på Tingstäde fästning innan du åker vidare. I höjd med Visby svänger du in på väg 142 och beger dig till Hemse. Här stannar du till på Bagarns konditori & bageri och fyller upp picknickkorgen. Fortsätt söderut till Hoburgen på Gotlands sydspets. Njut av picknick och den vackra utsikten – en klar dag kan du med kikare se ända bort till Öland.

Kör längs kusten norrut tillbaka till Visby och avsluta din Gotlandstur med en glass på Sveriges största glassbar, Glassmagasinet, i Visby hamn.

Fler tips om vad du kan se och göra – och var du kan äta och sova hittar du på Gotlandstips.

Nedan hittar du hela rutten: