Utflykt på Öland

Utflykt på
Öland

Hem / Upplev med Hertz / Utflykt på Öland

Häng med på en härlig tvådagarsutflykt till sommarparadiset Öland.

Starta resan i Kalmar och kör över Ölandsbron. I Färjestaden ligger Paradisverkstaden. Här frossar du i keramik, glas och inredning. Inte långt därifrån hittar du Ölandschoklad som tillverkar handgjorda praliner som speglar Ölands unika natur.

Grönsaker

Fortsätt söderut. I Stora Frö ligger gårdsbutiken Ölands örtagård med ett brett sortiment av spännande kryddblandningar. Kör därefter vidare till Ölands södra udde. Här ligger Ottenby, ett mecka för den fågelintresserade. Du kan också traska upp de 197 stegen till toppen av Långe Jan – Sveriges högsta fyrtorn – och njuta av utsikten.

Hoppa in i bilen och kör väg 114 norrut längs ostkusten. Stanna för lunch på Havtornsgården. Som namnet antyder odlas det havtorn här, vilket förstås märks på menyn och produkterna i gårdsbutiken. Ett stenkast bort ligger Ölands köksmejeri. Här fyller du upp picknickkorgen med utsökta ostar som tillverkas av mjölk från öländska kor. Fortsätt norrut till Runsten och ta ett dopp på en av Ölands finaste stränder innan du avslutar dagen på Wannborga Bränneri & Vingård. Jo, det är faktiskt en riktig vingård med vinodlingar, ett vineri och gårdsbränneri. Checka in för provsmakning och övernattning.

Efter en intensiv första dag unnar du dig en sovmorgon. Kör söderut till Evas kroppkakor och njut av deras berömda kroppkakor under en lång, sen frukost. Fortsätt söderut på väg 136 till Halltorps naturreservat, som är ett av landets artrikaste. Här kan du bland annat se jätteekar och om du har tur, den sällsynta ekbocken. På VIDA Museum och Konsthall kan du ta en fika och titta på glas, skulpturer, keramik och samtida svenskt måleri. Bredvid ligger Halltorps Gästgiveri med anor från 1600-talet. Checka in, koppla av i hotellets spa och ät därefter en makalös middag i öländsk och småländsk anda i den prisbelönta restaurangen. Efter en god natts sömn tar du en stärkande promenad till havet och blickar ut över Kalmarsund innan du sätter dig i bilen och avslutar Ölandsturen.