Hem > Upplev med Hertz > Restips Skåne

10 saker att göra i Skåne

Restips Skåne
  • 2016-07-12
  • Tips, Restips, Resmål

Mat- och naturfokus på roadtrip i Skåne

Kickstarta sommaren med en roadtrip som börjar i Malmö och slutar på Österlen. Vi tipsar om vad du göra, äta och se under en helg med fantastiska mat- och naturupplevelser.

Du inleder helgen med en utekväll i Malmö. Njut av god mat och härlig atmosfär på Far i Hatten i Folkets Park. Om vädret tillåter slår du dig ner på den stora uteserveringen och har du tur kanske just ditt favoritband spelar på den gamla dansbanan. Ta en kvällspromenad längs med vattnet innan du checkar in på Clarion Hotel & Congress Live med fantastisk utsikt över Öresund.

Dag två får du stiga upp tidigt för att hinna med allt. Sätt dig i bilen och kör österut på E65:an mot Ystad. Är du golfintresserad tar du en 18-hålsrunda på anrika Ystad GK. Annars erbjuder Ystad Saltsjöbad en spaupplevelse utöver det vanliga.

Ta väg 9 mot nordost och följ kusten till Stenshuvud nationalpark, där du kan njuta av härliga vandringsleder och storslagen utsikt. Ta dig upp på den 97 meter höga toppen. Här finns tre utsiktspunkter där du ser kusten åt olika håll.

Efter toppturen kan det vara skönt att vila benen. Hoppa in i bilen och kör till närliggande Mandelmanns trädgårdar och ät en ekologisk lunch i trädgårdsköket. Passa också på att köpa med dig grönsaker, kött och frukt i gårdsbutiken.

Efter maten är det gott med något sött. Österlens Chokladfabrik i Skåne Tranås använder traktens råvaror i sina godsaker. Förra året vann de guld för sin äppelkakspralin i International Chocolate Awards Scandinavia – missa inte ett besök där. En stenkast bort ligger stjärnprydda Daniel Berlin Krog som kallas Österlens motsvarighet till danska stjärnkrogen Noma. Har du missat att boka bord där kan du istället bege dig till Friden Gårdskrog, som enligt ryktena serverar Skånes bästa pizza. Du kan också checka in på Brösarps Gästgifveri & Spa och avsluta resan med en klassisk skånsk middag.

Småhus i Skåne Ekologiska morötter

Nedan hittar du hela rutten:

Boka din hyrbil nu