Resa till Danmark

Resa till
Danmark

Hem / Upplev med Hertz / Resa till Danmark

Upplev vårt grannland i vårsolen under en roadtrip – från Skagen till Köpenhamn.

Dag 1

Inled din resa med att köra på färjan till Fredrikshamn. Efter ungefär tre timmar på färjan och 45 minuter i bil är du på plats i nordligaste Danmark och Skagen. Efter en promenad i byn och en utsökt fiskrätt på Bodilles Kro i Skagen är det hög tid att krypa till kojs inför nästa dags strapatser.

Dag 2

Dag två på din roadtrip inleds med frukost och utcheckning varefter du avverkar något eller några av Skagens mest sevärda besöksmål. Grenen längst upp i norr (om vädret tillåter) och Skagen konstmuseum är två absoluta måsten. Anchers Hus, Den tilsandede kirke och fiskehamnen är andra sevärdheter. Fler hittar du här.

Gör en roadtrip i USA

När du lämnat Skagen i backspegeln tar du sikte på Hirtshals och Jyllands västkust. Där är ett besök på Nordsjön Oceanarium – Nordeuropas största akvarium – att rekommendera. Vidare söderut i Danmark följer du väg 55 och stannar till i den charmiga kuststaden Lokken för en måltid för att därefter vika av från kusten och styra in mot Danmarks fjärde största stad – Ålborg. Här stannar du till för resten av dagen och besöker några av stadens sevärdheter. På kvällen kanske ett besök på Jomfru Ane Gade – en gata som uteslutande innehåller restauranger och diskotek – kan kännas som en lämplig avslutning på en lång och innehållsrik dag.

Skagen

Dag 3

Efter frukost dag 3 är det E45 och E20 som lite snabbare tar dig till Odense på Fyn; kanske med ett stopp i Århus på Jyllands östkust som delmål. Odense är uppkallad efter den nordiske asaguden Oden, beskyddare av krig, poesi och visdom. Varför inte ta detta som en invit till en kulturell och historisk rundvandring? Författaren H.C Andersen föddes i Odense och ett besök på Hans Christian Andersen Museet kan inbringa nya insikter i hans storhet. Den fascinerande Sankt Knuds Kirke, är det enda exemplet på gotisk arkitektur i Danmark, eller upplev dåtiden i Den Fynske Landsby, ett friluftsmuseum i en rekonstruerad 1800-talsby. När kvällen närmar sig är det dags att bekanta sig med stadens nattliv, som kretsar kring restauranger, caféer med intim atmosfär, livemusik och mysiga pubar. Det finns även ett casino att roa sig på.

Dag 4

Sista dagen på din roadtrip lämnar du Fyn i backspegeln när du kör över Stora Bältbron till Själland. Nu har du cirka 2 timmars resväg till Köpenhamn och slutmålet för den här bilresan. Här ligger den charmiga huvudstaden helt öppen med mängder av sevärdheter och upplevelser. Ett mycket passande avslut på en lyckad roadtrip.