Gör en roadtrip i USA

Gör en
roadtrip i USA

Hem / Upplev med Hertz / Gör en roadtrip i USA

Kanske bär du på drömmen att bila genom USA och uppleva det stora äventyret? Gör slag i saken – landet är perfekt att utforska genom en roadtrip då det i princip är byggt för att man ska transportera sig med bil. Här är några praktiska tips inför resan, bland annat vilka regler som gäller, hur du hyr bil och sevärdheter du inte får missa m.m.

Ansök om inresetillstånd

Om du inte har visum till USA behöver du ett inresetillstånd för att överhuvudtaget komma in i landet. Med Visa Waiver-programmet (VWP) kan du som svensk resa till USA på affärsresa eller semester och stanna i upp till 90 dagar utan visum. Här kan du läsa mer ingående om inreseregler till USA.

Köra bil i USA

Gör en roadtrip i USA

Att köra bil i USA är egentligen inte mer komplicerat än att köra bil i Europa. Men det finns ändå en del saker du bör tänka på i den amerikanska trafiken och en del trafikregler som skiljer sig från de svenska. Här är några tips på vad som är bra att ha koll på om du ska bila i USA.

Kör mindre – upplev mer

Planera inte in för många stopp och aktiviteter på vägen. Det kan leda till att det blir för mycket tid i bilen och att du inte hinner se eller utforska platserna du besöker. Bättre att se och uppleva fem saker ordentligt än att bara susa förbi tio. Om du till exempel planerar för en 17 dagars roadtrip i Kalifornien bör hela resan inte vara mer än 17x18=306 mil. Då kan du även ha någon dag fri från körning.

Ta några berömda stopp på vägen

 • Grand Canyon
 • Grand Canyon är världens största Canyon (kanjon), vilket är en djup dalgång som karvats ut av ett vattendrag. Det här är det perfekta stoppet på en roadtrip i västra USA eller under en helikoptertur från Las Vegas. Läs mer på GrandCanyontours.se.

 • Niagarafallen
 • Med ett fall på endast 54 meter är Niagarafallen inte de högsta i världen. Men det fantastiska är bredden på vattenfallen och de enorma mängder vattenmassor som strömmar igenom varje sekund. Året runt. Läs mer på Niagarafallen.nu.

  Gör en roadtrip i USA

 • Las Vegas
 • Las Vegas handlar inte bara om casinospel. Här finns de bästa showerna i världen, gigantiska hotell med otroliga teman, många soltimmar och fantastiska naturupplevelser. Läs mer om en av världens största turiststäder på Vegas.nu.

 • New York
 • New York har ett enormt utbud av sevärdheter, aktiviteter och shopping. Är det första besöket så hoppa gärna på någon av alla turistbussar för en sightseeing, så får du snabbt en första inblick i den här mäktiga staden. Läs fler tips om New York här.

 • Disneyland
 • Disneyland utanför Los Angeles är det första av alla Disney-världar och byggdes redan 1955 på självaste Walt Disneys order. En hyllning till den amerikanska drömmen och ett fantasiland för hela familjen. Läs mer om Disneyland här.

 • Yellowstone National park
 • Yellowstone är världens första nationalpark och grundades 1872 för att bevara de gejsrar och varma källor som finns. Yellowstone ligger i Klippiga bergen (största delen av parken ligger i delstaten Wyoming). Läs mer om Yellowstone här.