Självbetjäning

Hämta och lämna tillbaka din hyrbil med våra smarta tjänster

Så hämtar och lämnar du din hyrbil

Vissa av våra stationer är obemannade och för att underlätta för våra kunder kan man hämta och lämna sin hyrbil med hjälp av mobilen eller via vår self service kiosk.

 1. Med din smartphone

  Med din smartphone

  På vissa utvalda stationer kan du boka bilar som går att öppna med din smartphone. Denna teknik gör det möjligt för oss att underlätta för och komma närmare dig som kund. Läs mer om hur det funkar och vilka stationer som erbjuder denna tjänst just nu här.

  Läs mer
 2. Self service kiosk

  Self service kiosk

  Med vår Self service kiosk kan du enkelt, snabbt och smidigt hämta din hyrbilsnyckel istället för att behöva köa vid uthyrningsdisken. Via våra självbetjäningskiosker kan du ofta hämta din hyrbil efter uthyrningskontorens bemannade öppettider.

  Läs mer
 1. Med din smartphone

  Om du vill boka en bil som går att låsa upp med din mobiltelefon ska du hålla utkik efter tilläggstjänsten "Go2Car" när du bokar på hertz.se. "Go2Car" betyder att du kan gå direkt till bilen utan att behöva hämta en bilnyckel på traditionellt vis. Du låser upp bilen genom att scanna en QR-kod med din smartphone. En vanlig bilnyckel ligger sedan i handskfacket som du använder för att starta bilen.

  Du får alla instruktioner och information du behöver på din mail efter genomförd bokning. Notera att du behöver ha ett svenskt körkort, svenskt mobilt Bank ID och en smartphone som kan scanna QR-kod för att kunna hantera bokningen och öppna bilen. Just nu finns tjänsten tillgänglig på vår station i Mölndal Centrum.


 1. Self service kiosk

  För att boka Hertz self service kiosk måste du ha ett körkort utfärdat enligt EU-standarden. Vid upphämtning av bilnyckel och hyrbil identifierar du dig själv via kreditkort med chip och PIN-kod, vilket ersätter den vanliga underskriften på hyresavtalet. Dessutom scannas ditt körkort (du måste ha ett fysiskt körkort) av i kiosken för att matcha dig som hyresman med rätt nyckel i maskinen.

  Observera att vi även kommer att reservera en summa pengar på ditt kort, vilket överensstämmer med den uppskattade hyreskostnaden, plus ett av Hertz fastställt belopp för att täcka självrisken vid eventuell skada på fordonet (reservationen varierar beroende på bilmodell och uthyrningskontor). Vid återlämning av fordonet räknas detta av mot den faktiska hyreskostnaden.

  Återlämning av hyrbilsnyckel görs direkt i Kiosken när man lämnar tillbaka bilen. Om Kiosken finns i anknytning till en Hertzstation går det även bra att lämna nyckeln via disk till stationspersonal under stationens öppettider.

  Det kostar inget extra att hämta hyrbilen via en av Hertz självbetjäningskiosker. Den ordinarie kostnaden för "after hours" tillämpas inte här.

 2. Hertz Self Service Kiosk