Hyr bil en månad eller längre

Nu kan du långtidshyra Volvos senaste elbil - Volvo EX30.

Boka nu

Långtidshyr bil med Hertz

Känslan i att ha en bil brukar beskrivas som ren och skär frihet. Hertz långtidshyra är perfekt för privatpersoner och företag som vill ha bil utan att äga den. Man slipper långa leasingavtal eller abonnemang och får en flexibel lösning helt anpassad efter det egna behovet.

 1. Långtidshyra bil för privatkunder

  Privat

  En flexibel lösning för dig som inte vill binda upp dig med långa leasingavtal. Allt ingår i hyran – det enda du betalar extra för är drivmedlet.

  Läs mer
 2. Långtidshyra bil för företag

  Företag

  Med Hertz långtidshyra får du en flexibel produkt när du behöver en tjänstebil. Vi tar hand om allt och det enda extra som du betalar för är drivmedlet.

  Läs mer

Det här är Hertz långtidshyra

 1. Fast månadskostnad

  Du vet vad din bil kommer att kosta varje månad och slipper oroa dig för extra tillägg som skatt, service, försäkringar och ränta.

 2. Ingen bindningstid

  Hyr från 30 dagar upp till ett år. Avsluta hyran nästkommande månad om du vill.

 3. Byt bil efter behov

  Att hyra på långtid med Hertz innebär att du kan vara flexibel och byta bil i takt med att dina behov ändras – så ofta du behöver.

 4. Försäkring, service och vägassistans

  Bilen är försäkrad via Trygg-Hansa och inkluderar självriskreduceringsförsäkring för vagnskada och stöldskyddsförsäkring. Servicekostnaden ingår och skulle du, vid plötsligt driftstopp, bli stående på vägen så ingår även vägassistans.

 5. Sommar- och vinterhjul inkl. däckhotell

  Ditt Hertzkontor tar hand om bytet till sommar- respektive vinterdäck samt förvaringen av däcken. Och du betalar ingenting extra.

 6. Inga dolda avgifter för företag

  Att hyra tjänstebil ger företag bättre nyckeltal där ingen värdeuppskattning behöver tas upp i balansräkningen.

Jämför långtidshyra

Det här ingårHertz långtidshyraTraditionell leasing
Fast månadskostnad    
Service    
Ingen bindningstid *    
Ingen uppsägningstid    
Helförsäkring    
Fordonsskatt    
Sommar- och vinterhjul    
Däckskifte    
Däckhotell    
Byt bil efter behov    

* Hyrestiden måste vara minst en månad för Hertz långtidshyra.

 

Vanliga frågor och svar

Förutom hyrestagaren så får andra personer köra bilen om de skrivs in som extraförare på hyresavtalet. Att lägga till en extraförare kostar 1 500 kronor per förare och månad (för guldkunder ingår dock familjemedlemmar kostnadsfritt). Vi behöver även en kopia på extraförarens körkort.

I långtidshyran kan du välja vilken körsträcka som ska ingå i priset: 1 500, 2 500 eller 3 000 kilometer per månad. Du bestämmer detta vid bokningstillfället och det noteras på ditt hyresavtal. Obs! Vissa kampanjer kan ha andra körsträckor inkluderade i priset. Där hänvisar vi till regler och villkor för respektive kampanj. Du kan också kontakta ditt Hertzkontor för mer information.

Du behöver ett godkännande från ditt Hertzkontor om du vill köra bilen utanför Sverige. Det finns även allmänna restriktioner för vilka länder du får köra i. Kontakta Hertz för mer information.

Servicekostnaden ingår i din hyra, men du har ansvar för att servicen blir gjord. Om det under din hyra blir dags för service hör du av dig till ditt Hertzkontor. De berättar vart du ska vända dig för att boka tid och sedan serva bilen. Ett godkännande av Hertz krävs innan service. Om du vänder dig till annan verkstad än den som vi har godkänt så äger Hertz rätten att debitera full servicekostnad hos godkänd verkstad. Lånebil ingår inte, men ditt Hertzkontor kan självklart hjälpa dig med en hyrbil under serviceperioden. Missar du att uppmärksamma att service behövs kommer vi att debitera enligt denna kostnadstabell.

Oavsett vem som är vållande måste du anmäla varje skada senast 30 dagar efter skadetillfället till damagecontrol@hertz.se. Du kan även kontakta ditt Hertzkontor för hjälp.

Du som kund får göra själva inköpet och stå för kostnaden för alla förbrukningsartiklar, så som vindrutetorkare, spolarvätska och AdBlue.

Vi utgår från det datum och klockslag som du hämtade ut din bil från Hertz. Om du hämtade ut den klockan 12 så är brytpunkten 30 dagar senare, klockan 12.

Minst en månad.

Bara 30 dagar. Så efter den första månaden kan du lämna tillbaka bilen när du vill, utan extra kostnad. Vi har med andra ord ingen uppsägningstid.

Vi har ingen uppsägningstid. Däremot är kortaste möjliga långtidshyra 30 dagar – därefter kan du lämna tillbaka bilen när du vill.

Ja, i många fall. Om bilen av någon anledning inte är tillgänglig efter din hyresperiod hjälper vi dig självklart att få en annan. Kontakta ditt Hertzkontor för att få veta mer.

Ja, men för att du ska få ett pris i enlighet med avtalet för långtidshyra måste din hyra uppgå till minst en månad. Annars förbehåller vi oss rätten att ta betalt som för en ”vanlig” hyrbil.

I vissa fall – och mot en extra envägsavgift. Kontakta ditt Hertzkontor.

Självriskreducering kollision (CDI) och självriskreducering stöld (TPI) ingår i priset momsfritt via Trygg-Hansa. En självrisk på 7 000 kronor momsfritt tillkommer vid skada på eget fordon. Du kan lägga till SuperCover självriskeliminering (SCI) när du bokar bilen.

Du betalar med kreditkort (genom månadsvisa debiteringar) – om inte ditt företag har ett avtal om direktfakturering med Hertz. Vid varje ny 30-dagarsperiod, inklusive vid uthämtningen av bilen, reserverar vi ett belopp på ditt betal- eller kreditkort motsvarande din månadshyra plus 25 % (dock minst 2 500 kr). Det gör vi för att se att kortet är giltigt och att kredit-/kontoutrymmet är tillräckligt stort. Beloppet blir vanligen tillgängligt för dig igen inom ett par dagar, beroende på din banks rutiner. Själva debiteringen sker först när det är dags att betala månadshyran.

Från 2 kronor per kilometer, exklusive moms. Kostnaden varierar beroende på vilken bilgrupp du hyr. Kostnaden för överkilometer debiteras vid slutfaktura eller vid byte av bil/bilmodell.

Den debiteras inklusive moms på din månadsfaktura. För att täcka våra administrativa kostnader tar vi även ut en avgift på 25 % av den debiterade trängselskatten.

 

Till dig som kund

Här har vi samlat nyttig information till dig som redan är kund och långtidshyr bil från Hertz.

Läs mer