Billekar- 5 tips på lekar för en roligare resa

Att resa med barn kan vara en utmaning, särskilt under långa resor. Paddor och telefoner i alla ära men hur gott känns det egentligen i magen när ditt barn suttit klistrad framför en skärm i timmar? Då kan det vara bra att bryta av med lek och göra något där alla i bilen kan delta och som dessutom är underhållande. Här är fem tips på lekar som är enkla, roliga och lämpliga för barn i alla åldrar. Prova dem på din nästa roadtrip och se hur roligt ni kan ha tillsammans!

I Spy

"I Spy" är ett klassiskt spel som är perfekt för barn. Reglerna är enkla. En person säger "jag spionerar på något som är..." och sedan beskriver de något de kan se i eller utanför bilen, till exempel ett träd eller en vägskylt. De andra spelarna måste gissa vad det är genom att ställa ja eller nej-frågor. Den första spelaren som gissar rätt får bli nästa person som spionerar på något.

20 frågor

"20 frågor" är ett annat klassiskt spel som är bra för barn. En person tänker på ett föremål och de andra spelarna måste gissa vad det är genom att ställa ja eller nej-frågor. Föremålet måste vara något som alla i bilen är bekanta med, som en leksak eller en matvara. Spelarna har 20 frågor på sig att gissa vad det är, och om de inte kan gissa det i 20 frågor vinner den som tänkte på objektet.

Alfabetspelet

"Alfabetsspelet" är ett roligt sätt att hålla barnen engagerade under en roadtrip. Spelet går ut på att upptäcka föremål utanför bilen som börjar med varje bokstav i alfabetet i ordning. Till exempel kan den första spelaren hitta ett föremål eller person som börjar med bokstaven "A" och sedan går nästa spelare vidare med bokstaven "B", så som "Arg gubbe" eller "Blad". Spelet fortsätter tills någon upptäcker ett föremål för varje bokstav i alfabetet.

Vem är jag?

”Vem är jag” är ett spel som går ut på att använda uteslutningsmetod för att komma fram till vem personen tänker på.  En person tänker på en allmänt känd person tex skådespelare, politiker, artist. Övriga i bilen får i turordning ställa ja- och nej frågor för att lista ut vem gäller det att plocka fram detektiv. Den som lycka gissa rätt vinner och blir nästa person som får tänka på någon.

Gissa djuret

"Gissa djuret" är ett enkelt gissningsspel som kan spelas av barn i alla åldrar. En spelare tänker på ett djur. De andra spelarna turas om att ställa ja eller nej-frågor som till exempel "Har det päls?" eller "Är det ett däggdjur. Spelarna fortsätter att ställa frågor tills en av dem tror att de vet vad djuret är och gör en gissning. Om gissningen är korrekt vinner den spelaren. Om gissningen är felaktig fortsätter spelet med de andra spelarna som ställer fler frågor.

Vi på Hertz hoppas önskar er en trevlig bilresa i vår och sommar!