Hem > FAQ > Boka, avboka & betalning

Frågor & Svar (FAQ)

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om bilhyra. Välj bland kategoierna här nedan.


Kommer ni låsa några pengar på mitt kort under hyran?

Reservationsbeloppet i Sverige är hyresbeloppet plus 2000 SEK på de flesta bilmodeller, detta skiljer sig dock ofta från land till land. Information om reservation hittar du under Hyresregler & Villkor, välj sedan 'Form of Payment'. Om ingen information ges angående reservation så brukar självrisken låsas på kortet.

När du hämtar ut hyrbilen görs en auktorisation på ditt betal- eller kreditkort som säkerhet. Det belopp vi reserverar kommer belasta ditt konto. Reservationen hävs med automatik av din bank eller kortutgivare. Hur många dagar det tar innan reservationen hävs beror på transaktionstiden hos banken eller kortutgivaren. I samband med hyrans avslut görs en ny transaktion på ditt betal- eller kreditkort med den faktiska kostnaden för din bilhyra.

Kostar det något att avboka min hyra?

I vissa fall kan det tillkomma en avbokningsavgift, de flesta priser som betalas på plats har ingen avbokningsavgift. Förbetalda priser kan avbokas senast midnatt två dagar före uthämtandet av bilen, då återbetalar vi hela beloppet. Om avbokningen görs senare debiteras en administrationsavgift på SEK 300 (eller motsvarande belopp i lokal valuta), som dras från det kreditkort du använde för att göra bokningen.

Vid återbetalning tar det cirka 10 bankdagar innan pengarna blir tillgängliga på ditt konto.

Vad gäller vid hyra bokad via Touroperatör/Brooker?

Har du bokat och förbetalt din bilhyra via en annan internetsida än Hertz websida så ska du vända dig direkt till deras kundtjänst för hjälp vid frågor rörande din bilhyra, även då hyran har blivit avslutad.

Varför får jag felsvaret "Förbetald bokning kan ej bekräftas”?

Detta innebär att betalningen inte går igenom från ditt betalkort, dom två vanligaste orsakerna bakom detta är diverse spärrar på kortet, oftast en spärr för utlandsköp eller internetköp. Debiteringen görs från en bank i Dublin.

Varför får jag andra priser när jag är inloggad på mitt medlemskap?

Den vanligaste orsaken bakom detta är försäkringsvalen, hertz.se erbjuder i Europa priser som oftast inkluderar CDW och TP (skadekostnadsreducering och stöldskydd), vilket betyder att om ni valt bort nån av dessa försäkringar i profilen så kan inte hemsidan erbjuda de förbetalda priserna eller våra lågprisprodukter.

Kan jag förbetala en hyra åt någon annan?

Nej, kortet som används vid betalning måste tillhöra personen som står på hyresavtalet och som hämtar ut bilen.

Hur lägger jag till extra förare?

Detta gör du på plats när du hämtar ut bilen. Vi vill träffa personen som ska läggas till som extra förare och se personens körkort. Om du hämtar ut bilen utanför kontorstid alternativt i en Self Service Kiosk vänligen kontakta uthyrande station alternativt kontakta Hertz sales center på telefon 0771 – 211 212 för att lägga till extra föraren.

Vad kostar det att lägga till en extra förare?

I Sverige kostar det 50 kronor per påbörjat dygn och chaufför, förutsatt att extraföraren är över 25 år, med en maxkostnad på 1500 kronor per hyrestillfälle och chaufför.

Om personen är under 25 år så tillkommer även en avgift för ung förare. I Sverige är denna kostnad 100 kronor per påbörjat dygn och chaufför, med en maxkostnad på 1500 kronor per hyrestillfälle och chaufför.

Andra regler och priser gäller beroende på vilket land bilen hämtas i, kontrollera hyresregler och villkor vid bokningstillfället.

Hur länge måste jag ha haft körkort för att få hyra bil?

I Sverige finns det inga andra krav än att du har körkort. I övrigt varierar detta från land till land, under ’Hyresregler & Villkor’ och ’Driver License’ hittar du mer information.

Hur bokar jag en ersättningsbil via mitt försäkringsbolag?

Du kan tyvärr inte boka en ersättningsbil via Hertz hemsida. Kontakta Hertz sales center på telefon 0771 – 211 212, fler kontaktvägar hittar ni här.

Varför kräver ni kortuppgifter på en bokning som ska betalas på plats?

I vissa länder och på vissa bilmodeller finns det en så kallad "no show-avgift" som debiteras om du inte avbokar bilen i tid. Därför krävs det kortuppgifter på bokningarna även om pengarna inte dras från kortet vid bokningstillfället.

Går det att ändra på en förbetald bokning?

Ja, vissa delar går att ändra. Du kan ändra upphämtningsdatum, återlämningsdatum, bilgrupp, upphämtningstid och återlämningstid. Däremot kan du inte ändra upphämtningsplats eller vem som ska hämta bilen.

Du kan göra maximalt två ändringar som förändrar priset på en förbetald bokning. Behöver du göra ytterligare ändringar måste du göra en avbokning av den befintliga bokningen och därefter göra en ny bokning.

Vid ändringar av datum, tid eller bilmodell som förändrar priset så specificerar www.hertz.se totalpriset för den nya perioden. Har priset från grundbokningen då ändrats kommer endast mellanskillnaden att debiteras eller krediteras ditt kort.

Vid återbetalning tar det cirka 10 bankdagar innan pengarna blir tillgängliga på ditt konto.

Vad händer och jag ej avbokar och ej hämtar ut min bokade hyrbil?

Om du har förbetalat en hyrbil, inte avbokar den och inte hämtar upp bilen på upphämtningsdatum/tid förbehåller vi oss rätten att debitera en avgift på 750 SEK, som täcker våra administrativa kostnader och kompenserar det Hertz-företag som tillhandahållit hyrbilen för att bilen inte varit tillgänglig för uthyrning under den tid den varit reserverad för dig.

I ett sådant fall återbetalar vi det förbetalda beloppet, minus avgiften för ej upphämtad bil, om du kontaktar oss skriftligen och begär återbetalning senast 90 dagar efter upphämtningsdatum. Skriv till Hertz sales center på e-post: customerrelations@hertz.se och bifoga en kopia av din bokningsbekräftelse.

Om du har valt att betala på upphämtningsstället, inte avbokar hyrbilen och inte hämtar upp den på upphämtningsdatum/tid förbehåller vi oss rätten att debitera en avgift på EUR 65 (eller motsvarande belopp i lokal valuta) som täcker våra administrativa kostnader. Denna avgift kommer att dras från det kreditkort du använde för att göra bokningen.

Kan någon annan förutom jag köra bilen?

Hyreskrav kan variera från land till land. Gå in på Hertz.se och välj "Priser och bokning"-avsnittet, sedan "Regler och villkor" och där väljer du din destination. Där kan du välja frågan "Additional Drivers". Om du fortfarande behöver hjälp, kontakta ditt lokala Hertz uthyrningskontor.

Hur kan jag hitta närmaste uthyrningskontor?

Här hittar du alla våra uthyrningskontor. Du kan även hitta närmaste Hertzkontor under "Stationer"-avsnittet på hertz.se. Sök på en adress, stad, gata, ort eller ett postnummer eller välj "Location Directory" och klicka dig vidare. Om du fortfarande behöver hjälp, kontakta Hertz sales center.

Jag har inte fått någon bokningsbekräftelse?

Har du bokningsnumret kan själv via Hertz websida hämta din bokningsbekräftelse. Klicka här, fyll i bokningsnumret samt efternamnet på hyrestagaren så får ni tillgång till bokningsbekräftelsen. Saknar ni bokningsnumret vänligen kontakta Hertz sales center på telefon 0771 - 211 212, fler kontaktvägar hittar ni här.

När är brytpunkten för dygnshyra?

Brytpunkten för dygnshyra styrs av det klockslag som registrerats som upphämtningstid. Hämtade ni ut er hyrbil klockan 12:00 så är brytpunkten för dygnshyra nästkommande dag klockan 12:00.

Jag har inte fått något kvitto?

Ni kan själv via Hertz websida söka reda på ditt hyrbilskvitto. Räkna med upp till 7 dagar från det datum bilen återlämnades för att en kopia av hyrbilskvittot ska bli tillgängligt. Kopior av hyrbilskvitton finns tillgängliga upp till sex månader från det att bilen återlämnades. Klicka här, fyll i kreditkorts- och/eller körkortsnummer som användes för hyran samt efternamnet på hyrestagaren så kan ni söka reda på ert hyrbilskvitto. Ni kan även kontakta Hertz kundtjänst på telefon 0771 – 211 212, fler kontaktvägar hittar ni här.

Gör ni kreditupplysning vid uthämtandet av hyrbilen?

Det kan förekomma på vissa stationer runt om i landet. Hertz kan begära en kreditupplysning. Som biluthyrare har vi ett legitimt behov av en kreditupplysning för att säkerställa att ni är kreditvärdig att hyra bil av oss.

Kontakta oss

Hittar du inte svar på din fråga? Klicka här för att komma i kontakt med oss.