Hem > FAQ > Böter & trafikförseelser

Frågor & Svar (FAQ)

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om bilhyra. Välj bland kategoierna här nedan.


Vad är det som gäller med böter, trafik och parkeringsförseelser/tullar?

I de flesta länder i Europa debiteras en administrationsavgift per trafikförseelse som myndighet kontaktar Hertz gällande. Administrationskostnaden varierar från land till land.

På svenska hyror debiteras både administrationsavgift och boten från Hertz. I övriga Europa så är det vanligt att boten sänds separat till hyrestagaren direkt från myndigheten. Mer om detta finns att läsa på konsument europas hemsida.

Böter /Tullavgifter i USA hanteras vanligtvis av PlatePass och RentalCarTicket som får informationen från Hertz via Transponder i bilen. Kvitto och information finns att finna på deras hemsidor (se länkar ovan).

Vad gäller om jag får en parkeringsbot på en svensk Hertzbil i Sverige?

Som hyrestagare är du själv ansvarig för betalning av parkeringsboten. Om du inte betalar den kommer du att efterdebiteras kostnaden tillsammans med en administrationsavgift.

Om jag kör en svensk Hertzbil i Norge, vad gäller vid betalning av vägtullar?

Som hyrestagaren är du själv ansvarig för betalning av de norska vägtullarna. Information om hur du betalar vägtullar hittar du på www.autopass.no/en/visitors-payment. Om du inte betalar vägtullarna kommer du att efterdebiteras kostnaden tillsammans med en administrationsavgift.

Om jag kör en svensk Hertzbil utomlands, vad gäller vid betalning av vägskatter, motorväg-, bro-, tunnel-, trafik- och parkeringsavgifter?

Som hyrestagare är du själv ansvarig för betalning av dessa avgifter i det land eller de länder du kör hyrbilen. Om du inte betalar kommer efterdebiteras de fakturor som Hertz betalar till utländska myndigheter, tillsammans med en administrationsavgift.

Vad gäller vid böter/tullavgifter i USA?

Böter- eller tullavgifter i USA hanteras vanligtvis av PlatePass och RentalCarTicket som får informationen från Hertz via en transponder i bilen. Du debiteras på kreditkort eller faktura. Kvitto och information om hur du betalar finns på respektive hemsida, se länkar nedan.

www.platepass.com
www.rentalcarticket.com

Vad gäller vid böter, trafik- och parkeringsförseelser eller tullar om jag hyr bil i Europa?

Utfärdande myndighet kontaktar Hertz, som bilägare, Hertz uppger namn och adress på aktuell hyrestagare. Hertz debiterar hyrestagaren en administrationsavgift, själva boten kommer till hyrestagaren per post. Administrationsavgiften varierar från land till land.

Mer information hittar du på www.konsumenteuropa.se

Kontakta oss

Hittar du inte svar på din fråga? Klicka här för att komma i kontakt med oss.