Hem > FAQ > Försäkring & självrisk

Frågor & Svar (FAQ)

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om bilhyra. Välj bland kategoierna här nedan.


Vad är supercover?

SuperCover är en självriskeliminering, innebär alltså att ni inte har någon självrisk vid skada på bilen i Sverige, även om ni är vållande till skadan (andra regler kan gälla i andra länder).

Vilka försäkringar ingår i min hyra?

Vid bokning framgår det vilka försäkringar som ingår och vilka försäkringar som är möjliga att teckna till på plats. Information om detta finns även på den bekräftelse som sänds till dig när du bekräftar bokningen.

Via www.hertz.se specifieras vilka försäkringar som ingår på steg fyra av bokningsprocessen.

Vänligen notera att CDW (Skadekostnadsreducering) samt TP (Stöldskydd) oftast lämnar en kvarstående självrisk som varierar från land till land.

Täcker försäkringen borttappad bilnyckel?

Vi rekommenderar att man även tecknar en PAI - Personal Accident Insurance som är en Olycksfalls- och Sjukvårdsförsäkringen. I den ingår en drulleförsäkring som kan ersätta skador på inredningen inuti bilen. Skadorna kan ha orsakats av föraren eller passagerarna genom en plötslig och oförutsedd händelse. Försäkringen ersätter däremot inte skador som orsakats av djur. Försäkringen täcker också förlust av bilnyckel och feltankning (ersätter max 5000kr). Läs mer om alla våra försäkringar och här: https://www.trygghansa.se/campaign/hertz/pages/default.aspx

Kontakta oss

Hittar du inte svar på din fråga? Klicka här för att komma i kontakt med oss.