Hem > FAQ > Skadehantering

Frågor & Svar (FAQ)

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om bilhyra. Välj bland kategoierna här nedan.


Vad tittar ni på vid en skadebesiktning?

Vid en skadebesiktning undersöker vi fordonets kaross, glasrutor, däck, fälgar och interiör, för att kontrollera om det finns några skador på bilen.

Vad räknar ni som normalt slitage?

Enstaka stenskott på kaross, små bättringsbara lackskav/poleringsbara repor. Observera att dessa skador registreras hos Hertz, men skrivs inte ut i skadebilagan.
Läs mer om riktlinjer för slitage och skador här. For English version of guidelines on wear and damage click here.

Är fordonet skadebesiktad vid uthämtningen?

Ja, Hertz genomför en rutinmässig kvalitetscheck efter varje hyra som säkerställer fordonets skick och att detta hyrs ut enligt Hertz standard. Skadebesiktning är självklart en del av denna kvalitetscheck.

Varför måste jag som kund skadekontrollera fordonet innan avfärd om fordonet redan är besiktat?

Du som kund ansvarar för att kontrollera fordonet och godkänna vår bedömning av bilens skick innan avfärd. Detta görs också för att säkerställa att inga skador uppkommit under tiden som bilen stått parkerad efter att den parkerats av personal. Du har självklart möjligheten att få bilen besiktad tillsammans med personal. Du som kund måste dock meddela oss om du önskar en genomgång vid uthämtning/återlämning.

Jag har hittat en skada som inte finns noterad, vad gör jag?

Om du hittar en skada som inte finns noterad i Hertz skadebilaga eller i den kvalitetspärm som ligger i fordonet, så måste du informera Hertzpersonalen vid uthyrande kontor innan avfärd. Vid leverans, eller om ingen Hertzpersonal, finns på plats, dokumenterar du skadan genom att ta en bild med din mobilkamera. Observera att denna dokumentation ska ske innan avfärd. Dokumentationen skickar du sedan till uthyrande station eller vår avdelning som handlägger skador på damagecontrol@hertz.se. Om en skada som inte är registrerad upptäcks när fordonet är återlämnat kan du bli betalningsskyldig för denna.

Vad händer om det uppstår en skada på hyrbilen?

Hyrbilen kontrolleras av Hertzpersonalen inom tolv timmar (gäller inte om stationen är stängd på grund av helg eller röda dagar eller om bilen inte återlämnas på något av våra kontor) efter återlämning. Då sker en besiktning och personalen dokumenterar eventuella nya skador. Finns det skador på hyrbilen skickas ärendet automatiskt vidare till uthyrningskontoret eller till Hertz skadeavdelning. De gör en bedömning om ärendet ska drivas vidare. Om så är fallet får du som kund ett skadebrev via e-post. Har du frågor om en skada eller vill diskutera ett ärende så kan du kontakta vår avdelning som handlägger skador på telefon 08-657 30 80.

Vad händer om jag tappar bort bilnyckeln?

I händelse av borttappad nyckel måste du säkra fordonet genom att omedelbart anordna bärgning genom märkesassistans/Hertz Road Assistance och kontakta uthyrande station.

Kontakta oss

Hittar du inte svar på din fråga? Klicka här för att komma i kontakt med oss.