Hem > Transportfordon > Regler och villkor

Regler och villkor
för transportfordon

Tänk på att du som hyrestagare alltid själv är ansvarig för alla eventuella vägtulls-, bro- eller trafikavgifter och parkerings- eller fortkörningsböter med mera.

Bra information för dig som ska ut och resa med bil hittar du på sidorna:

www.motormannen.se
www.konsumenteuropa.se/Resor/Resa-med-bil/

Åldersgräns

Minimiålder för att hyra Hertz transportfordon är 19 år. Är du under 25 år tas en extra avgift ut, en s.k. ung-förar-avgift, på 100 kronor per dag. Dock inte mer än 1 500 kronor per hyrestillfälle. Detta på grund av högre försäkringsavgifter.

Körkort och extraförare

Som förare måste du visa upp ett giltigt körkort som erhållits minst ett år innan. Eventuella extraförare måste läggas till på plats när fordonet hämtas ut genom att även denne visar upp ett giltigt körkort som innehafts i minst ett år.

Ytterligare information angående extra förare kan läsas under "Hyresregler och villkor" och "Additional driver/operator".

Envägsförhyrning

Envägsförhyrning är möjligt på flera av våra uthyrningskontor, mot en viss avgift. Hör efter vid bokningstillfället.

Läs mer om envägsförhyrning här >

Kreditkort

Det namn du anger på bokningen måste överensstämma med namnet på kortet du betalar med. Detta kort måste även uppvisas på plats när bilen hämtas ut.

För att kunna förskottsbetala din bokning (Betala nu), så måste ditt kort vara öppet för både internet- och utlandsbetalningar.

Vänligen observera att vi kommer att reservera en summa pengar på ditt kort vilket överensstämmer med den uppskattade hyreskostnaden, plus en deposition för att täcka självrisken vid eventuell skada på fordonet. (Depositionen varierar beroende på bilmodell och uthyrningskontor.) Vid återlämning av fordonet räknas detta av mot den faktiska hyreskostnaden. Även om du redan har betalat bokning i förväg så kommer vi att reservera ett belopp som deposition på plats när du hämtar ut din hyrbil.

Du kan betala med de flesta kreditkort. Betalkort måste vara anslutna till VISA eller Mastercard. Väljer du att betala din hyra i förväg (betala nu) så kan du även använda elektronkort. När bilen sedan hämtas måste du visa upp ditt elektronkort tillsammans med ett eget bank- eller kreditkort.

Ytterligare information angående kortvillkor och deposition kan läsas under" Hyresregler och villkor" och "Form of payment".

Försäkringar

Självriskreducering (CDR) och stöldskydd (TP) minskar självrisken vid eventuell skada eller stöld av fordonet. Med SuperCover (SC) minskar du självrisken till noll (med vissa undantag, som till exempel om du har lämnat fordonet med bilnyckeln i etc).

Det är Hyresmannens ansvarar gentemot uthyraren att fordonet inte skadas under hyrestiden. Hyresmannen ska betala ersättning till uthyraren per skada och skademoment som han svarar för.

Följ Hertz Biluthyrning

Klicka här för en lista
över Hertz transportfordon.

Skåpbilar, minibussar, lastbilar, pickuper*

Utan CDR + TP

Med CDR + TP

Med SC

Vagnskada

21 250 kr

9 600 kr

0 kr

Trafikskada (3:e part)

21 250 kr

4 000 kr

0 kr

Stöld

21 250 kr

9 600 kr

0 kr

Stöld med nyckel

100 000 kr

100 000 kr

100 000 kr

Brandskada

21 250 kr

9 600 kr

0 kr

Glasskada

21 250 kr

9 600 kr

0 kr

Bärgning och räddning

21 250 kr

9 600 kr

0 kr

Fordonsskada, eget
vållande förare under 25 år
(utöver moment ovan)

2 000 kr

2 000 kr

Ej möjlig

* Ovan belopp gäller fr.o.m. 2012-07-01 och avser den maximala
kostnader per skada som debiteras hyresman.

Här kan du läsa mer om våra försäkringar >

I övrigt gäller Hertz standardregler och villkor för bilhyra. Klicka här för Hertz Regler och villkor (välj vilket Hertzkontor du är intresserad av att hyra ifrån och välj sedan rubrik du är intresserad av).

Våra olika transportfordon

Hos Hertz hittar du flera typer av transportfordon för olika typer av last: skåpbilar i tre olika storlekar - stor, mellan och mindre - lastbilar med eller utan baklyft och pickuper.

Klicka här för en lista över alla våra transportfordon >


Du kan även ringa till
Hertz sales center på telefonnummer
0771-211 212